1

Winterfair Alkmaar




Winterfair Alkmaar

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De Winterfair vindt plaats op zaterdag 15 (Waagplein) en zondag 15 december 2018 (Oude Stad & Waagplein). De Oude Stad en het Waagplein wordt weer omgetoverd in een prachtige wintersfeer. De ruim 80 winkeliers en horecagelegenheden hebben de deuren geopend en velen zijn met een kraam vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er een tal van ‘externe’ standhouders met mooie, creatieve, lekkere en bijzondere producten. Een mooi moment om inkopen te doen voor de feestdagen.

*ERWTENSOEPWEDSTRIJD* Studenten van het ROC Horizon college organiseren in samenwerking met de Winterfair een erwtensoep wedstrijd. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven! Mail hiervoor naar: winterfairalkmaar@gmail.com

De organisatie zorgt voor een werkplek en een basispakket ingrediënten. De deelnemer hoeft de erwtensoep ‘alleen’ nog maar te bereiden en geeft hier zijn eigen twist aan.

De jury bestaande uit niemand minder dan dé soepexpert Sophie van Soepp, Horeca Waagplein, Mart Bleeker (eigenaar Café Restaurant Bleeker en winnaar van de NK en WK erwtensoep maken), zullen de soepjes beoordelen.

GOEDE DOEL De Winterfair vindt het belangrijk om een maatschappelijk bijdrage te leveren.

De studenten van het Horizon College verkopen vanuit een foodtruck erwtensoep en ander lekkers. Ook is de wensboom weer aanwezig. Tegen betaling kunnen bezoekers een persoonlijke wens in de boom hangen. De gehele opbrengst zal gedoneerd worden aan (de kinderen van) de Voedselbank Alkmaar. Zij hebben al deze extraatjes hard nodig!

Entertainment en activiteiten Om de wintersfeer te vergroten, is er volop muziek en verrassend entertainment, een levende kerststal en mooie decoraties. Ook de gezellig kidsarea op het Waagplein is weer aanwezig. Er kan weer volop getimmerd en geknutseld worden!

Dit jaar is er ook weer een prijs te winnen! Bak Reizen stelt 2 musicalreizen t.w.v. € 100,-beschikbaar. Het enige wat je hoeft te doen is een bezoek brengen aan de Winterfair en het deelnameformulier achterlaten die bij de wensboom op De Brug te verkrijgen is.

De voorgaande edities zijn bezocht door zo'n 15.000 bezoekers. Het was meer dan geweldig. De Winterfair Alkmaar is een ware beleving!

Waar en wanneer? Zaterdag 15 december,11.00-21.00 uur - Waagplein. Zondag 16 december, 11.00-17.30 uur - Oude Stad & Waagplein

Entree: gratis!

Locatie: Oude Stad (Fnidsen, Hekelstraat, De Brug, Visbanken Mient) en Waagplein in Alkmaar.

 Bezoek www.oudestadalkmaar.nl

Winterfair Alkmaar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.