Op zaterdag 6 april 2019 opent Hans Wiegel om 12:00 uur Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’ op het terrein van Landgoed Tenaxx in Wedde. Vanaf 11:00 uur is het park open.

Dit park bevat bijna 80 handgemaakte en rijk gedetailleerde miniaturen (schaal 1:25) van karakteristieke, historische huizen, torens, molens, kerken en andere bouwwerken uit de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe.

Miniatuurpark ‘Het Grootse Noorden’ is gelegen op het terrein van Landgoed Tenaxx in Wedde. Het vormt een apart park naast het Dinopark en Bomenpark (arboretum). De miniaturen zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha, dat bestond van 1989 tot 2007. Daarna zijn de miniaturen 10 jaar bewaard in een loods en in 2018 verkocht aan Landgoed Tenaxx. De miniaturen, die ernstig beschadigd waren, zijn gerestaureerd. Ook de speeltoestellen en het oude treintje zijn hersteld. Je kunt nu een ritje over het landgoed maken in een échte dieseltrein!

O.a. te zien:
Provincie Groningen: Martinitoren, Menkemaborg, Burcht te Wedde, Station Groningen, Klooster Ter Apel
Provincie Drenthe: Kasteel Coevorden, Ja-knikkers uit Schoonebeek, Hunebed, Orvelte, toren van Meppel
Provincie Friesland: Centraal Apotheek, Franeker, Waterpoort van Sneek, Kerk van Wieuwerd (inclusief mummies!), vuurtoren Brandaris, veerboot de Friesland

Maak kennis met de schoonheid van Groningen, Friesland en Drenthe en beleef de grootsheid van Noord-Nederland!

Entreeprijs Miniatuurpark: € 8,95
Entreeprijs Dinopark: € 9,95
Combikaart: € 13,50
Onbeperkt frietjes, snacks en ranja bij de entreeprijzen inbegrepen!
Meer informatie: www.landgoedtenaxx.nl