1

Passieconcert




Passieconcert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

'Stille' zaterdag 20 april aanstaande zal er voor de tweede keer een Passieconcert plaatsvinden in de Maria Christinakerk te Den Dolder. Dit concert wordt georganiseerd en gespeeld door de Zeister Stadsorganist Willem Harold Boog. Medewerking zullen verlenen de sopraan Miranda van Soest, de alt Marga Oostindie en de celliste Maaike Roelofs.

Vanwege de treffende inhoud met de Bijbelse betekenis van stille zaterdag, zal o.a. het bekende Stabat Mater (1736) van Giovanni Battista Pergolesi worden uitgevoerd. Dit prachtige twaalfdelige werk schildert het verdriet van Maria onder het kruis van Jezus. Het werk is gecomponeerd in opdracht van Alessandro Scarlatti en verschillende thema's zijn gebruikt door niemand minder dan Johann Sebastian Bach.

Anders dan vorig jaar wordt het programma aangevuld met werken van Pachelbel (Partita over 'Alle Menschen müssen sterben') en Dienel ('O Welt, ich muss dich lassen') voor orgel. Het concert eindigt met het ontroerende Arioso ('Ich stehe mit einem Fusz im Grabe' | BWV 1056) van Bach, een solowerk voor cello en orgel.

Dit concert begint om 20.15 uur. De kerk is open vanaf 19.45 uur.

 Bezoek www.boogconcerten.nl

Passieconcert
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.