Het Peelpodium, dat is muziek en theater door én voor de streek. Bekijk hier welke artiesten in 2019 het amfitheater van het buitencent

Het Peelpodium is muziek & theater door én voor de bewoners van de streek, in het amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Sfeervolle optredens, van Folk tot Blues en van Zanggroep tot Smartlap. En perfect te combineren met een hapje en drankje op het gezellige terras na een wandeling in de natuur.


Laat je meevoeren door de volgende artiesten:


13 april - 21Boeket Blues Band

Uit liefde voor de Peel en de oorsprong van de blues verzorgt de 21Boeket Blues Band de opening van het Peelpodiumseizoen 2019. De band staat voor onversneden blues, instinctieve improvisatie, eerlijke emotie, swing en herkenning.

Aanvang: 20.00 uur


14 april - Reintje & haar Voskes

Deze kinderband uit Nederweert is enorm populair in het (Neder)weerterland. Zangeres Anouk Roost en haar muzikale vrienden spelen vrolijke kinderliedjes: meezingen, wiebelen en klappen mag! 

Aanvang: 13.30 en 15.50 uur28 april - Lollypops


Dit duo bestaat uit twee zussen uit Someren. Ze zingen ‘smartlappen’ en andere Nederlandse nummers uit de jaren zestig en zeventig. Hun ‘outfit’ is geheel in stijl. Gezellige muziek voor iedereen.  

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur18 mei - Limburgse Jônges


Dialectgroep De Limburgse Jônges is een amateur zangroep, die goed in het gehoor liggende muziek liederen ten gehore brengt. Alle teksten zijn omgezet in Limburgs dialect. Het repertoire bestaat uit Limburgse liederen zoals De Herremenie, mit nao Mesitreech, Oos Moodertaal etc.

Aanvang: vanaf 13.30 uur19 mei – Heisa Heibloem


Heisa is een enthousiaste groep van 25 mannen en vrouwen die al ruim 20 jaar samen zingen. Het repertoire bestaat uit: veel populaire liedjes van o.a. Beatles, Abba, Eagles maar ook nummers van Greenday, The Counting etc.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur26 mei - Just 4 Fun


Just 4 Fun is een zanggroep van 8 personen waaronder 2 gitaristen. Het repertoire van Just4fun is erg breed: Nederlands en Engelstalige nummers van The Beachboys tot Frans Bauer, maar ook Brabantse nummers komen voorbij. 

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur30 mei – Festival Mijl Op Zeven


Na twee uitverkochte edities, vindt op donderdag 30 mei voor de derde keer het festival Mijl op Zeven plaats. Met zonnige roots, bluegrass, country en americana verandert de picknickweide bij Buitencentrum De Pelen in Ospeldijk op Hemelvaartsdag voor een dag in het zuiden van de VS. Kaartjes voor Mijl op Zeven bestel je via Ticketcrew.


2 juni – Ambiance locale

Een muziekgroep die met (bal)folk en volksmuziek een gezellige, warme sfeer op wil roepen. (Bal)folk is meestal instrumentale muziek waarop gedanst kan worden.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur9 juni – Zanggroep Toffel Vier

Zanggroep Toffel Vier uit Asten brengt een breed repertoire aan liederen en zingen onder meer in het Brabants dialect. Gezellige meezingers gegarandeerd.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur10 juni - Zanggroep Tössedoôr

Tössedoôr is een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert met accordeonmuziek. Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit moeders tijd komen naar voren waarbij iedereen wel moet meezingen.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur16 juni – Trio Mari de Bijl 

Boswachter, tekstschrijver en zanger Mari de Bijl brengt met Jan Willem Verhoeven en Theo Leupen Brabantse liedjes. Zijn inspiratie haalt Mari uit wat hij beleeft in de natuur. Humor en variatie! 

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur23 juni – Heart & Soul

Het gemengd zangkoor Vocal Group Heart & Soul heeft een brede muziekkeuze met populaire muziek uit film, musical en pop. Met o.a. nummers van Robbie Williams, Claudia de Breij, Van Dik Hout en Ed Sheeran. 

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur29 juni - Spelo

Accordeonvereniging Spelo uit Ospel bestaat uit 11 spelers en een dirigente. Ze spelen allerlei genres muziek; een gevarieerd repertoire met voor ieder wat wils. 

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur.14 juli - Mini Streekfestival

Wie van Streekmuziek houdt kan zijn hart ophalen bij Buitencentrum De Pelen. Daar is vanaf 13.30 uur een klein Muziekfestival met Brabantse en Limburgse Muzikanten uit de omgeving van de Groote Peel. Op de picknickweide zijn optredens van het Seniorenorkest Cranendonck, de Coconblazers en Shantygroep Aan Paol 60. 

Optreden: Senioren Orkest Cranendonck van 13.30 – 14.30 uur

Optreden: de Coconblazers van 14.45 – 15.45 uur

Optreden: Aan Paol 60 van 16.00 – 17.00 uur21 juli - Luistermuziek met PEVE & Myra

Peter Verdonschot brengt samen met zijn echtgenote Miranda onder de naam PEVE & Myra luistermuziek in het genre Folk, Country en Singer-songwriter. Dit alles met 1 gitaar en twee zangstemmen. 

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur18 augustus - Troubadour Gerard van Kol

Gerard van Kol is een troubadour. Hij zingt en schrijft liedjes in het Leissels dialect. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes. Gerard heeft o.a. gespeeld in The Remblin Four en The Canyon Drive Band. Sinds de Jaren negentig richt hij zich vooral op het dialect en zingt hij, liedjes die gaan over vroeger, het leven in de Peel, maar ook over ‘dagelijkse dingen’.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur25 augustus – Young Forever

Zanggroep Young Forever een enthousiast koor uit Nederweert Eind. Hun repertoire is veelzijdig: ontroerende ballades, swingende songs, pittige popnummers, maar ook sfeermuziek. Niet alleen Nederlands- en Engelstalig, maar ook in het Limburgs dialect.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur1 september - Singersong

Vijf muzikanten uit Nederweert staan vanmiddag op het Peelpodium. Tom, Anouk, Cyrill, Paul en Loes spelen en zingen en begeleiden zichzelf enkel en alleen op gitaar of keyboard. Mooie sfeervolle middagvoorstelling in het Amfitheater.

Tijd: van 13.30 - 16.00 uur 6 september - Sakkerdju 


Een bandje van vier leden, allen afkomstig uit de Peelstreek. Ze spelen eigen nummers die vaak te maken hebben met de Peel, maar ook oude troubadourachtige nummers, smartlappen, traditionals of Ierse songs, ballades en Nederlandstalig werk.

Tijd: van 20.00 - 22.00 uur8 september - 2 of Diamonds

2 of Diamonds brengt een gevarieerd repertoire bestaande uit een mix van rock& roll, country, Americana en pop, klein en in een eigen akoestisch jasje. Een grote verscheidenheid aan nummers van o.a. Elvis Presley, Buddy Holly, Norah Jones, Johnny Cash tot Room Eleven, Anouk en Lisa. Een rijkelijke mix dus en vast een aantal ‘oh ja’ momentjes.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur15 september - Jee & Vee


Is een duo, bestaande uit twee gerenommeerde Brabantse muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. Zij brengen een mix van 60’s en 70’s nummers, bestaande uit de wat oudere blues, pop en singer-songwriters nummers. Uiteenlopend van de Stones, Elvis, van Morrison, JW Roy e.a. met de intentie het publiek een aangename muzikale middag te bezorgen.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur22 september - The Nag’s Head

Een amateurgezelschap, bestaande uit 8 enthousiaste muzikanten uit Nederweert, en Weert. Gezamenlijk hebben ze een passie voor Ierse muziek. De naam “The Nag’s Head” is geïnspireerd op iets wat in Ierland erg veel met muziek te maken heeft, nl. de Ierse pub. Daar komen de Ieren bij elkaar om samen te drinken, gezellige uurtjes door te brengen en om samen de vele volksliederen te zingen.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur29 september - Gospelkoor Orinoco

De optredens van het gospelkoor zijn heel divers. Ze treden op in de kerk, maar ook tijdens uitwisselingsconcerten in samenwerking met andere koren, huwelijksmissen en op andere locaties. Het repertoire wordt aangepast aan de ambiance van het optreden.

Aanvang: 13.30 en 15.00 uur6 okt – Reintje & haar Voskes

Deze kinderband uit Nederweert is enorm populair in het (Neder)weerterland. Zangeres Anouk Roost en haar muzikale vrienden spelen vrolijke kinderliedjes: meezingen, wiebelen en klappen mag! 

Aanvang: 16.00 uur

Gratis entree. We hopen wel dat je ons een vrijwillige bijdrage doneert. Zo kunnen wij dankzij jouw steun het Peelpodium levend houden!