1

Opening poortkamer




Opening poortkamer

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ammersoyen trapt het nieuwe seizoen feestelijk af met de opening van de poortkamer met het replica pronkharnas van hertog Willem I van

Op zondag 31 maart is op kasteel Ammersoyen de feestelijke aftrap van het nieuwe seizoen. Op deze dag wordt de poortkamer, die is ingericht met het replica pronkharnas en toernooihelm van hertog Willem I van Gelre, voor het eerst voor publiek geopend

Samen met onder meer een film voor kinderen, een kaart met de steden en kastelen van het hertogdom Gelre en bijkomende verhalen, komt de geschiedenis van deze middeleeuwse hertog tot leven in het kasteel dat dankzij hem Gelders is gebleven.

Wie op 31 maart Ammersoyen vanaf 13.00 uur bezoekt heeft de primeur om de nieuwe expositie te bezichtigen. Deze dag vinden daarnaast in het kasteel ook de eerste ‘Middeleeuwse Ontmoetingen’ plaats.

Het pronkharnas en de toernooihelm werden in opdracht van stichting Het Woud der Verwachting door wapensmeden vervaardigd. Beide pronkstukken zijn nu in langdurig bruikleen gegeven aan kasteel Ammersoyen van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Datum: zondag 31 maart

Tijd: 13.00 tot 17.00 uur

Entree: volwassenen 9,50 euro, kinderen 4 t/m 18 jaar: 5,25 euro, Museumkaarthouders en donateurs GLK: gratis.

Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR, Ammerzoden

© Foto: Aebele Trijsburg

 Bezoek www.glk.nl

Opening poortkamer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.