Een dagje Maastricht vanaf Lelystad Airport, maar dan anders. Dat kan aan boord van onze Koninklijke DC-3 Dakota. 's Morgens vlieg je naar Maastricht en na een gezellig dagje in de stad vlieg je aan het eind van de middag weer terug. Op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 m) heb je een fantastisch uitzicht over het Hollandse landschap en de steden waar je overheen vliegt. Kortom een onvergetelijke ervaring.

Er is in Nederland nog maar één luchtwaardige DC-3 Dakota, de Koninklijke PH-PBA met de naam 'Prinses Amalia'. Het toestel uit 1944 heeft een rijke historie.
Het vloog op D-Day met parachutisten vanuit Engeland naar Normandië, deed mee aan Market Garden en werd twee decennia lang als het eerste regeringsvliegtuig door de koninklijke familie en Nederlandse diplomaten gebruikt voor bezoeken aan het buitenland. De eerste Inspecteur Generaal van de Krijgsmacht, ZKH Prins Bernhard vloog het toestel regelmatig naar buitenlandse bestemmingen.

Dakota Experience:
Voor vertrek lopen de passagiers rond het vliegtuig en vertelt de piloot het levensverhaal van de 'Prinses Amalia'. Onze Koninklijke PBA heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland tijdens WOII. Daarna werd deze DC-3 het eerste officiële regeringsvliegtuig van Nederland. Verder hoor je onder andere hoe hoogteroeren werken en hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren. Vragen staat vrij tijdens deze Dakota Experience.
Aan boord tref je nog een Logboek magazine in de stoelzak en na de vlucht ontvangt iedereen een certificaat. Deze historische Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat je door de grote ramen prima uitzicht hebt. Het magazine mag je als aandenken mee naar huis nemen.

Ga voor deze unieke ervaring mee terug in de tijd, geniet van het uitzicht en beleef het vliegen van weleer.