RAUM organiseert op zondag 7 april een gratis buitenfestival met ‘het beste van Berlijn’. Het evenement Berliner Garten staat in het teken van de open en ongedwongen sfeer van de Duitse hoofdstad. Bezoekers kunnen langs de kraampjes op de Utrechtse (floh)markt Le Bazarre struinen, meedansen tijdens een workshop Dabke en een grootse vliegerdemonstratie aanschouwen. Waarom Berlijn? Voor RAUM is deze stad hét voorbeeld van een sociaal en dynamisch stadsleven, waar de pleinen, parken en straten volop worden gebruikt door de bewoners van de stad.

Over Berliner Garten
Berliner Garten is de eerste editie van een terugkerend buitenfestival dat experimenteert met allerlei moois dat Berlijn te bieden heeft. Het evenement vindt elk kwartaal - geheel toepasselijk - plaats op het Berlijnplein in Utrecht waar RAUM gevestigd is. Deze plek is voor iedereen open en toegankelijk en staat in het teken van ervaren, ontmoeten en meemaken. RAUM wil met het gratis event Berliner Garten een extra impuls geven aan het (nieuwe) stadsleven in Leidsche Rijn.

Een vast onderdeel van het festival is de Utrechtse markt Le Bazarre. Daar vind je tijdens Berliner Garten tal van kramen met vintage, design en streekproducten. Daarnaast is er ieder kwartaal een klassieke biertuin met weizenbier, borrelhapjes en lange bierbanken. De rest van het programma verschilt per keer, want tijdens en na iedere editie bepalen bezoekers zelf welke ‘Berlijnse’ activiteiten zij de volgende keer willen terugzien.