1

Workshop Natuurfotografie Leersumse Veld




Workshop Natuurfotografie Leersumse Veld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Leren kijken als een fotograaf en weten hoe je een foto maakt, is wat ik je graag wil leren in deze workshop natuurfotografie op het Leersumse Veld. Zodat je niet alleen foto’s leert herkennen, maar ook weet hoe je keer op keer tot een mooi resultaat komt. Mocht het niet direct goed gaan, dat je weet waar dat aan zou kunnen liggen. Zodat je het kunt oplossen en met plezier verder gaat met fotografie.

Bij Workshopnatuurfotografie.nl help ik je graag je camera beter te leren kennen. En goed te belichten. Zodat de zogenaamde belichtingsdriehoek sluitertijd, diafragma en ISO-waarde geen geheimen meer voor je heeft. Aan bod komt het maken van een goede compositie. Zodat je de kracht van de regel van derden, een invoerende lijn en een diagonaal kunt toepassen. Je leert licht te lezen, zodat je het gebruik van tegenlicht kunt toepassen. Graag leer ik je ook over het samenspel van standpunt en perspectief. Zodat je met die kennis weet hoe je een onderwerp kunt benaderen en hoe te handelen.

Het Leersumse Veld is een natuurgebied op de Utrechtse Heuvelrug bij Leersum met afwisselend heide, vennen en gemengd bos Het ligt in een natuurlijke laagte, in de ijstijd uitgesleten door smelt- water van de stuwwal, de heuvelrug. In de 15e eeuw was het één groot heideveld, waar heide werd gemaaid en turf gestoken. De drie vennen – de Leersumse Plassen – zijn ontstaan door uitvenen en worden omgeven door berken. Diverse soorten watervogels zijn te observeren vanuit een vogelkijkhut bij de vennen.

 Bezoek www.workshopnatuurfotografie.nl

Workshop Natuurfotografie Leersumse Veld
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.