De Theaterwandeling 2019 vindt plaats op beide Pinksterdagen, 9 & 10 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur. Startpunt is het dagrecreatieterrein Drakenstein in Lage Vuursche.

De theaterwandeling biedt een rijkgeschakeerd palet van zo’n 20 voorstellingen, 8 ultra korte voorstellingen en beeldende kunst op de mooiste plekjes in het bos rondom het dagrecreatieterrein. Aan de hand van een plattegrond, een bewegwijzering in het bos en een programma met beschrijving van wat er te beleven is, kies je zelf wat je wilt zien en in welke volgorde. Je loopt zelfstandig jouw theaterwandeling.

De voorstellingen spelen vijf keer per middag; zij starten op het hele of halve uur. Het zijn korte voorstellingen die tussen de 15 en 20 minuten duren. Op de wandelpaden onderweg zult u verrast worden door ultra kleine voorstellingen. Deze ultra kleine voorstellingen, al dan niet mobiel, worden doorlopend gespeeld.

Een belangrijke plaats bij de beeldende kunst wordt nu voor het tweede jaar ingenomen door LandArt. Er worden zeven kunstwerken met de natuur en het thema als uitgangspunt gemaakt. Vuurol organiseert, als extraatje, een speciale wandeling langs deze werken. Op de ochtenden voorafgaand aan de start van het festival wordt je meegenomen door de kunstenaars, om hier in alle rust en met achtergrondverhalen van te kunnen genieten. Wil je meewandelen? Dit kun je aangeven bij de aankoop van je reguliere kaartje.