Altijd al eens willen binnen kijken bij BlueCity? Benieuwd hoe het Tropicana zwembad er nu bij ligt? Zaterdagmiddag 22 juni nemen we je mee in de wereld van de circulaire economie door je rond te leiden door het gebouw én je zelf aan de slag te zetten tijdens een circulaire workshop. Je kan kiezen uit de volgende twee workshops:

Workshop 1: Portemonnee Maken
Ontwerpster en ondernemer Evelyne Hofman van Beleef je Verbeelding maakt van leer uit overproductie en restpartijen prachtige kleding en accessoires. Onder begeleiding van Evelyne, ga je tijdens deze workshop zelf aan de slag met een restpartij leer en maak je er een mooie circulaire portemonnee van. Daarnaast praat Evelyne je bij over duurzame keuzes in de textielwereld.

Workshop 2: Circulaire Cookies Bakken
De afvalstroom van de een, is grondstof voor de ander; dat is het basisbegrip van de circulaire economie. Tijdens deze workshop ga je daarom koekjes maken van bierbostel: een restproduct dat overblijft na het brouwen van het bier van bierbrouwer Vet&Lazy. Tijdens het bakken praat onze eigen in-house circular chef Arabella van Food & Footnotes je bij over het voorkomen van voedselverspilling.

Let op! Je kiest bij het aanschaffen van je ticket al voor één van de twee workshops. We kunnen niet garanderen dat er op de dag zelf nog gewisseld kan worden van workshop.

Programma
13:00 Inloop
13:15 Introductie
13:30 Rondleiding
14:30 Workshop Portemonnee maken OF Circulaire Cookies bakken
16:00 Einde dag