Waterwetenswaardigheden.

Staverden ligt in een uniek Veluws beekdal, als het ware ingeklemd tussen twee stuwwallen. Het landschap is gevormd door gletsjers en smeltwater in lang vervlogen ijstijden. Al sinds de middeleeuwen ligt bij een watermolen het kasteel Staverden. Samen met de boswachter loop je langs de beek, de opgeleide molenbeek, de wijer (weet je wat dat is?) en de slotgrachten rondom het witte kasteel. Je kan gewoon genieten van de schilderachtige omgeving, maar je kan ook te weten komen hoe water dit landschap heeft gemaakt. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: de tocht voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers-) omstandigheden.
Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: Weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
Informatie: Gerard Heemskerk, tel. 0341-554493 of Jan Bos, tel. 06-20203110.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur.