Natuur en cultuurhistorie

Kijken naar de historie en de flora van dit spannende gebied.

In Nederland zijn niet veel natte heidegebieden meer overgebleven. Klein Bylaer is zo’n nat heidegebied waar veel over te vertellen valt. Wil je horen wat de geheimen zijn van dit gebied? De boswachter neemt je graag mee over landgoed Klein Bylaer. Het gebied is in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een aantrekkelijk coulisselandschap met veel oude bomen, gemengd bos en natte heide. Er komen veel bijzondere planten voor. Ook het oorspronkelijke waterbeheersing stelsel van vloeiweiden, sprengen en beken is nog intact. Onder het gebied ligt een aantal grote ‘kwelkraters’ waar uitwisseling met het schone grondwater optreedt. Het belooft een boeiende middag te worden. Reserveren is niet nodig.

Tijd: start om 14.00 uur. Duur: ca. 2 uur.
Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
Opmerking: het is verstandig goede wandelschoenen te dragen, op sommige plekken kan het nat zijn. Neem zo mogelijk ook een verrekijker mee. Houd er rekening mee dat het terrein niet geschikt is voor wandelwagens, rollators e.d.
Startlocatie: de parkeerplaats bij boerderij Erica (Klein Bylaer) van het Geldersch Landschap & Kasteelen (komend uit Barneveld) aan de rechterkant van de Kallenbroekerweg, 3771 TB Barneveld.
Informatie: Keesjan Kleef, tel. 06-52519146 of Eduard Barreveld, tel. 06–49131047.
Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen).

Gratis mee met de wandeling? Word dan nu donateur

Natuur en cultuurhistorie

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.