1

Verleg je grenzen - feestweekend




Verleg je grenzen - feestweekend

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Verleg je grenzen: feestelijk weekend
Zaterdag 29 juni, 10.00-17.00 uur
Het Marechausseemuseum is aan het vernieuwen en om te vieren dat fase 1 afgerond is organiseren we in het weekend van 29 en 30 juni het festival "verleg je grenzen" met leuke activiteiten voor het hele gezin.
In de tuin van het museum staan diverse kramen met workshops: onder het thema “Verleg je grenzen” leer je van alles wat te maken heeft met het werk van de marechaussee, bijvoorbeeld op Schiphol bij de grenscontrole of in de haven van Hoek van Holland, waar ze de lading van containers controleren op inklimmers op weg naar Engeland.
Ieder uur is er een demonstratie door een marechaussee met een migratiehond. Deze marechaussee en haar hond zijn ook te zien in de tentoonstelling Ik beloof trouw.
Je kunt meedoen aan workshops over identiteit, met paspoort maken en vingerafdrukken maken, of een selfie maken in marechausseekleding. En je kunt leren segway-rijden, net zoals de marechaussees op Schiphol doen. Energie over? Stort je dan op het bouwen van een basiskamp, en test je behendigheid in de hindernisbaan.
Op zaterdag is het M-lab uit te proberen: maar liefst drie keer kun je meedoen aan het forensisch onderzoek in Dossier Plaats Delict, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.
En heb je dan nog vragen over het werk van een militair? Op zaterdag komen echte militairen vertellen over hun werk en je mag ze het hemd van hun lijf vragen.

Zondag 30 juni, 10.00-17.00 uur
Het weekend van 29 en 30 juni is het publieksopeningsweekend van onze nieuwe tentoonstellingen en het M-lab.
Je kunt meedoen aan workshops over identiteit, met paspoort maken en vingerafdrukken maken, of een selfie maken in marechausseekleding. En je kunt leren segway-rijden, net zoals de marechaussees op Schiphol doen. Energie over? De hele dag zijn er marechaussees in opleiding aanwezig die je de fijne kneepjes van het hindernisbaan-stormen bijbrengen.
Op zondagmiddag is ook de prachtig versierde caravan van de repair-kids aanwezig: leef je fantasie uit en bouw de mooiste dingen van afval.

Op deze feestelijke zondag mag muziek niet ontbreken: vanaf 13.00 uur muziek uit de jaren dertig door CODA.
Als extraatje vindt deze zondag rondom het museum ook Betuws Buren plaats, een streekmarkt met al het lekkers dat de Betuwe te bieden heeft.

 Bezoek www.marechausseemuseum.nl

Verleg je grenzen - feestweekend
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.