1

Zomerexpositie bij Het Fort bij Asperen




Zomerexpositie bij Het Fort bij Asperen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een Schitterende Afzondering zomertentoonstelling 2019 25 mei - 22 september 2019 bij Fort Asperen

VAN CRISIS NAAR?

Licht en optimistisch, donker en demonisch, waar gaat dat naar toe?. 
De kunst keerde vorig jaar weer terug op Fort bij Asperen nadat een fikse crisis was afgewend.  Na een periode van 35 jaar kunsttentoonstellingen leek definitief het doek te zijn gevallen. Toch hebben we de draad weer op weten te pakken en organiseren we voor het tweede seizoen twee kunsttentoonstellingen op het fort.

In de tentoonstelling een schitterende afzondering nemen we de crisis als startpunt waarna met je met een verfrisse  blik naar de toekomst zult kijken. Zet deze zomer in ieder geval een bezoek aan het Fort bij Asperen op de agenda

Wie ooit het fort bezocht, de duistere donkere gewelven, de diepe vochtige kelderruimtes en van de begane grond naar de tweede verdieping steeg, heeft daar het licht en landschap gezien dat zich door de grote geschutopeningen openbaart. De tentoonstelling Een schitterende afzondering maakt gebruik van deze ervaring, de fysieke ruimte van het fort en de omgeving. Beginnend in de kelder, veelal nat en klam, waar duistere kunstwerken ongemakkelijke vragen stellen, grijs en grauw, naar boven toe helderder en het lichtst op de bovenverdieping verwijzend naar het uitzicht, het omliggende landschap en de toekomst.

De duur van de Zomertentoonstelling:
Van 25 mei tot 22 september. 

Je bent van harte welkom

 

Zomerexpositie bij Het Fort bij Asperen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.