Zeilkamp op de Steven in Langweer

Zeilschool de Steven ligt midden in het watersportdorpje Langweer. Het is een gezellige en overzichtelijke zeilschool waardoor je je snel thuis voelt. De Steven is heel geschikt als je voor het eerst gaat zeilen en daarmee is het dé jeugdzeilschool van Friesland. Je krijgt les van instructeurs die je leren optuigen, sturen en aanleggen. Ook leer je over de verkeersregels op het water en hoe alle verschillende onderdelen van een boot precies heten. Waarschijnlijk haal je zelfs een CWO-vorderingstaat of -diploma!

Leren zeilen doe je in de optimist. De optimist is een stabiele eenpersoons zwaardbootje waar je gemakkelijk de beginselen van het zeilen kan oppikken. De Vinea instructeurs zorgen ervoor dat jij aan het einde van de week zelfstandig naar de overkant van het meer kan zeilen. Of wil jij liever op een speelse manier meer binnen de watersport ontdekken? Kies dan voor de watersportweek. Deze week leer je elke dag iets anders binnen de watersport. Het is een wisselend programma met veel uitdaging. Van varen in de optimist tot windsurfen, je maakt het allemaal mee!

Leren zeilen is niet het enige belangrijke deze week. Op de Steven is plezier minstens zo belangrijk en daarom zorgt de stafgroep naast het zeilen voor onvergetelijke spellen tijdens de lunch- en avondprogramma’s. Onze kampstaf zal elke dag weer nieuwe, superleuke spelletjes en activiteiten bedenken, waardoor jij en je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes je nooit hoeven te vervelen! Een kampvuur bouwen, verkleedpartijen, creatieve spellen spelen, sport, thema-avonden maken dat jij misschien wel nooit meer naar huis wilt.

Zeilkamp op de Steven in Langweer

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.