Lezing + excursie de geheimen van de Kaapse Bossen

MMN lezing 26-9 en excursie 28-09 “Ontdek de cultuurhistorische- en archeologische geheimen van de Kaapse bossen”.
Laat u verrassen over iets waar u al vele malen langs bent gelopen zonder te weten dat het iets bijzonders was! Ontdek grafheuvels, celtic fields, en sporen uit de ijstijd. De lezing+excursie wordt gegeven door gespecialiseerde gidsen van Natuurmonumenten. Aanmelden verplicht bij excursies@mmnatuurlijk.nl www.mmnatuurlijk.nl

De Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een lange bewoningsgeschiedenis. De oudste sporen van menselijk activiteit gaan terug tot meer dan 30.000 jaar geleden. De gunstige bewoningscondities van de Heuvelrug en de flanken, hebben door de tijd heen een grote aantrekkingskracht uitgeoefend. Dit gebied en met name de Kaapse Bossen is daardoor bijzonder rijk aan cultuurhistorie. Ook de vele archeologische sporen getuigen nog van de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de Kaapse Bossen in de laatste twee ijstijden.

De excursie voert ons langs de diverse archeologische – en cultuurhistorische sporen die er te zien zijn en zal 2 tot 2.5 uur duren.

De lezing is op donderdagavond 26 september 2019 20.00 in de Twee Marken in Maarn.
De excursie voor MMN start op zaterdag 28 september 2019 om 10.30 uur het startpunt wordt bekend gemaakt op 26 september.

Lezing + excursie de geheimen van de Kaapse Bossen

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.