1

Open Imkerijdag en kleine streekmarkt




Open Imkerijdag en kleine streekmarkt

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Rust, gezelligheid, hapjes en bijen! Midden in de weilanden bij Tijnje ligt imkerij Bij Carlijn. In een prachtige tuin met uitzicht op de Friese natuur is iedereen van harte welkom op 13 en 14 juli. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten en je kunt heerlijk genieten van honing, taart en ander lekkers. Er is een kleine streekmarkt en er worden interessante workshops gegeven.

Leuke workshops

Er zijn verschillende stands en workshops waar je meer kunt leren over bijen, imkeren en bijvriendelijk tuinieren. Maak een avontuurlijk tuinplan om meer leven in je tuin te krijgen tijdens een workshop van Nienke Plantinga, tuinontwerpster en auteur van het boek Avontuurlijk Tuinieren. En krijg het boek cadeau! Wees creatief met bijenwas en maak zelf heerlijke hand- of lippenbalsem. Ook kun je aan de slag met het maken van zaadbommen of een insectenhotel. Meld je wel even aan voor de workshops, dit kan per e-mail: carlijnbisschop@gmail.com

Kleine streekmarkt

Proef en koop biologisch vlees en kaas bij Uw Stadsboer Fryslân, maak kennis met de fruitwijnen van de Fruitwijnfabriek of smul van een honingijsje van Boereiis. Op zondag is ook kwekerij Bijenbrood aanwezig, met prachtige boeketten van ecologisch gekweekte bloemen. In de mooie tuin kun je rustig van de omgeving genieten, met een drankje erbij en versgebakken taart.

Fietsroute

Kom op de fiets en maak van een bezoek aan de open dag een gezellig dagje uit: samen met lokale initiatieven en andere imkers uit de buurt is er een fietsroute samengesteld. Zo kun je zelf bloemen plukken bij Annie’s bloemenpluktuin, bijenkunst bewonderen bij Museum Opsterlân en andere imkers uit de buurt bezoeken.

- Voor meer informatie over de fietsroute en workshops; hou fb.me/bijcarlijn in de gaten!
- Aanmelden voor de workshops; carlijnbisschop@gmail.com
- Geen PIN aanwezig, wel Tikkie.

 Bezoek www.facebook.com

Open Imkerijdag en kleine streekmarkt
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.