Twintigste Romeins Festival in Archeon


-advertentiepositie-



Twintigste Romeins Festival in Archeon

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 28 juli t/m 10 augustus is het jaarlijkse Romeins Festival voor de 20e keer! Tientallen Romeinse legionairs komen naar Archeon en slaan daar hun kamp op.

De Romeinse legionairs, leden van Legio Secvnda Avgvsta uit Engeland, The Antoinine Guard Legio VI Victrix uit Schotland, Legio II Avgvsta uit Nederland en Legio Secvnda Consvlaris uit Rome worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma. De soldaten geven dagelijks wapen- en gevechtsdemonstraties in de arena en demonstreren het schieten met de ballista.

Vrouwen moeten vaak in hun eigen onderhoud voorzien. Zij werken als schilder, als caféuitbater, als vroedvrouw en zelfs als gladiator. Sommige vrouwen hebben geluk: zij komen uit een rijke familie. Tijdens het festival worden ambachten gedemonstreerd, er worden vaardigheden getoond en er is een hospitaal en eethuis.

Op zaterdag 3 augustus extra lang geopend met het Romeins Aanligdiner en de Roman Night! Dan is Archeon open van 18:00 uur to 21:30 uur. Het Romeins aanlegdiner is van 17:00 tot 19:00 uur. Beleef dan het Romeinse straatleven met straattheater en diverse kraampjes. Bezoek Romeinse winkels, train met de gladiatoren en maak Romeinse sieraden. Om 20.30 uur zit iedereen klaar in de arena voor het grootste gladiatorengevecht ooit! Een spectaculaire show met hoogtepunten uit de Griekse en Romeinse mythologie. Neem plaats en juich jouw held(in) toe! 

 Bezoek www.archeon.nl

Twintigste Romeins Festival in Archeon
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.