1

Dickens Festijn Deventer - dubbel item




Dickens Festijn Deventer - dubbel item

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie van 9 tot en met 19 december in het historische Bergkwartier van Deventer. Daar komen taferelen uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven tijdens de Dickens Walk: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Reserveer gratis een tijdsblok en krijg een inlogcode voor je mobiel, of haal één van de beperkt beschikbare luisterkastjes in Het Dickenshuis op Keizerstraat 2.

DICKENS WALK
De wandeling start in de Walstraat, waar bezoekers de Victoriaanse tijd instappen en zich aan de hand van een originele audiotour langs Dickens-taferelen mee laten voeren door de verhalen van de bekende schrijver. Een theatraal hoorspel dat de boeken van Charles Dickens tot leven brengt. Uiteraard gemaakt in samenwerking met de vele betrokken partijen rondom het Dickens Festijn. De wasvrouwen doen de was in de smalle straatjes, kantoorklerken en keurige dames buigen diep als Queen Victoria in haar draagstoel passeert. Je hoort Christmas Carol Singers, zwervers bedelen om geld, boefjes stelen en handwerkers demonstreren hun ambacht. De geuren van punch en gepofte kastanjes komen je tegemoet. Een wandeling door het verleden, die geschikt is voor jong en oud.

VOORSTELLING
Van 9 t/m 19 december is ook de voorstelling 'Alles is Dickens' van toneelschap Beumer & Drost te zien in de Deventer Bergkerk. De wereld van Charles Dickens komt in de voorstelling tot leven in een ontmoeting tussen de oude theaterrot Simon Frederick en het jong aanstormende talent Flint Hausmacher. De heren gaan de strijd aan over de edele kunst van het amateurtoneel en de kneepjes van het vak waarbij kleurrijke Dickens-personages de revue passeren en ook de kerstboodschap niet vergeten wordt. Voor de voorstelling kan men vanaf half november kaarten kopen via dickensfestijn.nl.

DEVENTER KERSTSTAD
Vanaf eind november wordt het monumentale Bergkwartier al weer sfeervol versierd met kerstbomen en guirlandes in Dickens-stijl. Daarnaast staat Deventer tijdens en rondom het Dickens Festijn in het teken van kerst met vele andere activiteiten. De jaarlijkse kerstmarkt in de Grote of Lebuinuskerk vindt plaats van donderdag 9 t/m zondag 12 december. De jaarlijkse kerstconcerten van 'Deventer Kerststad' in de Lebuinuskerk en Broederenkerk gaan op zondag 12 december óók door.

 Bezoek dickensfestijn.nl

Dickens Festijn Deventer - dubbel item
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.