1

Rootz Winterbier Festival ? afgelast


-advertentiepositie-



Rootz Winterbier Festival ? afgelast

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In aanloop naar kerst, en dus gedurende de kerstinkopen, zal Rootz als de bier specialist van Den Haag, een openlucht winterbier festival organiseren. De Haagse Biertuin zoals deze in de volksmond ook wel wordt genoemd, zal gastheer zijn voor meer dan 75 verschillende winterbieren van de tap die d.m.v. kleine proefglaasjes te proeven zijn!

Winterbier Festival
Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 zal er een gratis winterbier festival worden gehouden voor Rootz aan de Grote Marktstraat. De Haagse Biertuin, zoals deze in de volksmond ook wel wordt genoemd, zal gastheer zijn van dit jaarlijks terugkerende evenement. Met 75 verschillende (winter)bieren van de tap door ongeveer 12 verschillende brouwerijen en leveranciers zal er in kleine proefglaasjes een gigantisch aanbod aan winterbier te proeven zijn! Chalets, oliebollen, bijpassende winter bbq, vuurkorven, kerstbomen en live muziek zullen het winterbier festival wederom de allure geven die het verdient!

Deelnemende Brouwerijen (o.v.b)
Brouwerij De Blauwe IJsbeer, Brouwerij Poesiat & Kater, The Sisters Brewery, Brouwerij De Leckere, Jopen, Brouwerij Emelisse, Stanislaus Brewskovitch, Grutte Pier Brouwerij, Muifelbrouwerij, Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder, Bronckhorster Brewing Company, DAVO Bieren (DAVO Brouwerij Deventer) en Brouwerij Noordt

Den Haag Bierstad
Het gaat hard met speciaal bier in Nederland, en ook in Den Haag is bier trending topic. Steeds meer pils drinkers gaan overstag en bestellen speciaal bier. ‘Het leuke is dat mensen steeds meer willen weten waar hun eten en drinken vandaan komt en kleinschaligheid waarderen. Grote merken verliezen afzetgebied en minibrouwerijen schieten uit de grond. Met onze residentie brouwers Kompaan en Bierbrouwerij Scheveningen, het Nederlands Proefbier Festival in de Grote Kerk en Rootz winnaar beste bierrestaurant van 2014 kunnen we wel zeggen dat Den Haag in 2014 de stad van het bier geworden is ’ vertelt Patrick van Aller (Rootz) trots.

Elk seizoen heeft zijn eigen bier
In Nederland denken wij vaak in de zomer of voorjaar aan bier. Een witbiertje met citroen, een mooie Duits Weißbier of een hoppige IPA. Maar ook in de winter is er genoeg gerstenat beschikbaar, en het blijkt zelfs elk jaar weer een heus brouwgevecht te zijn tussen alle biermakers. Winterbier is een bier, dat in de winter wordt gebrouwen. Een bovengistend bier met een moutige smaak en een relatief hoog alcoholpercentage. De kleur van het bier varieert meestal tussen amber en donker gekleurd, maar er zijn ook lichte varianten. In veel van deze bieren worden kruiden toegevoegd, zoals kaneel, honing, zoethout en kruidnagel.

 Bezoek denhaag.com

Rootz Winterbier Festival ? afgelast
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.