Floris Festijn | Bourgondisch diner

Floris Festijn | Bourgondisch diner

Zaterdagavond 4 januari kun je een unieke en bijzondere avond beleven bij Slot Loevestein, met een middeleeuws banket en groots vermaak in het thema 50 jaar Floris. Het is een nmalige exclusieve avond, midden in het kasteel, op de plaats waar de serie gefilmd is.

Het begint al bij aankomst in de vesting. Op de Voorburcht speelt een troubadour passende liederen terwijl jij met je warme chocomel of glhwein geniet van het uitzicht op het kasteel. Dan is het tijd voor de nostalgische serie uit 1969. In het Arsenaal kijk je naar twee afleveringen van de serie. Wat een TV-hit was deze show. Trompetgeschal, klinkende zwaarden en twee stoere mannen te paard. Jeugdheld Floris. Je wilde hem zijn of was verliefd op hem. Er worden deze avond niet zomaar afleveringen getoond. De eerste aflevering is De Alruin waarin allerlei bourgondisch eten langs komt, en daarna wordt de bijzondere 13e aflevering getoond.

Na de serie ga je over de bekende ophaalbrug het kasteel binnen en schuif je aan tafel aan bij Floris en Sindala look-a-likes. Aan lange tafels geniet je van een overheerlijk bourgondisch 4-gangen diner. Om je heen gaan ridders elkaar te lijf, de nar zorgt voor vermaak en de muzikanten spelen oorstrelende muziek. Het menu is in stijl van de serie, en natuurlijk hebben we heel wat verrassingen in petto. Een bijzondere avond vol vermaak en avontuur. Leuk voor de echte Floris-fans maar ook voor wie gek is op de middeleeuwen en natuurlijk lekker eten.

De rollen worden gespeeld door de bekende re-enactment groep House of Wax. Reserveer nu kaarten voor deze unieke avond.

Voor het Floris Festijn geldt een leeftijdsgrens van 18 jaar; ten tijde van het evenement moet je 18 jaar of ouder zijn.

Floris Festijn | Bourgondisch diner

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.