Wandel door het kerstverhaal in Enter

Wandel door het kerstverhaal in Enter

De Levende Kerststal – terug in Enter!

Woensdag 25 december en donderdag 26 december wordt in Enter weer de Levende Kerststal georganiseerd door de Enterse Kloomp’n Daansers. Bezoekers wandelen door een sfeervol aangekleed bos aan de Jagersweg waar de Enterse Kloomp’n Daansers de kerststal uitbeelden.

Beleef het kerstverhaal
In het bos aan de Jagersweg in Enter gaat u ruim tweeduizend jaar terug in de tijd. Daar wordt het kerstverhaal door de Enterse Kloomp’n Daansers aan u verteld.

Voor binnenkomst wordt iedereen ingeschreven, zoals destijds Keizer Augustus dat deed met de volkstelling. Door de poort wandelt u het plaatsje Bethlehem binnen.

In het open veld houden de herders bij het kampvuur de wacht over hun kudde schapen. Verder op in het veld is er een bedoeïenentent waar kinderen de gelegenheid hebben om brood te kunnen roosteren. In de stal staan os en ezel. Het engeltje maakt de stal compleet. De ster boven de stal leidt de weg voor de drie koningen met kameel. Zij komen geschenken brengen voor het net geboren Kerstkindje dat, gewikkeld in doeken, in de kribbe ligt.

Wandel door het kerstverhaal in Enter

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.