Lammetjesdag

Lammetjesdag

Eenmaal per jaar wordt op de zondag waarop de zomertijd ingaat op de schaapskooi de inmiddels traditionele Lammetjesdag georganiseerd. Er is van alles te doen bij de kooi. Het is een gezellige drukte.
De eerstvolgende Lammetjesdag is op zondag 29 maart 2020

Doel van de dag is het laten zien van onze nieuwe lammetjes aan de bevolking van Rheden en omgeving. Daarnaast het inzamelen van geld voor de instandhouding van De Kudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 16 uur. De toegang is gratis.

Voor kinderen is er van alles te doen. Schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, schminken, spelen met wol, broodjes bakken, heksenbezems maken en veel meer. En natuurlijk het belangrijkste: het aaien van een lammetje. Om de lammetjes niet te overbelasten, kan dat alleen op vertoning van het op lammetjesdag verkregen geboortekaartje van een geadopteerd lammetje. De adoptie van een lammetje is trouwens een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor De Kudde.

Gedurende de dag zijn er een aantal demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘rondje Posbank’ maken. Bezoek de kramen met allerlei schapenspullen en vergeet vooral de inwendige mens niet op het culinaire pleintje. Aan alles is gedacht om er een feestelijke dag van te maken.

Voor een kleine bijdrage wordt u vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de kooi gereden. Maar wandelen is zeker ook de moeite waard.

Lammetjesdag

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.