Fototentoonstelling She’s got the power

Fototentoonstelling She’s got the power

Meer dan de helft van de wereldbevolking bestaat uit vrouwen en meisjes. Toch zien we op invloedrijke posities voornamelijk mannen. Van alle ministers wereldwijd is slechts 18 procent vrouw en in nationale parlementen wordt nog geen kwart van de zetels door een vrouw bezet. Organisatie Hivos vindt dat dat anders moet.

Daarom steunt Hivos sterke, gedreven vrouwen om in een positie te komen waarin ze zelf kunnen werken aan een gelijkwaardige samenleving. Twintig vrouwen uit vijf verschillende landen zijn geportretteerd en te zien van 3 t/m 24 maart in het Atrium Den Haag. Zij zijn gekozen als lid van het parlement, de gemeenteraad of als bestuurder van een vakbond. Deze vrouwen hebben zich niet laten tegenhouden door vooroordelen en intimidatie. Zij hebben doorgezet en zijn nu in de positie om van binnenuit te werken aan gelijkheid. Voor ieder van hen geldt: She’s got the power!


“I pulled up my own chair,
because there was no chair for me naturally.”
Linda Sibanyoni, Chief of Staff African Democratic Party, Zimbabwe
Hivos
Hivos gelooft in moedige mensen. Samen met hen komen we op voor gelijkheid en strijden we tegen machtsmisbruik. We werken met activisten, ondernemers, journalisten, kunstenaars, burgers en hun organisaties in meer dan 30 landen. Zij hebben de originele ideeën en het lef ze uit te voeren. Wij staan hen bij met kennis, contacten, geld en bescherming. Zo bouwen we samen aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Hivos is gestart in 1968 en is gevestigd in Den Haag.
www.hivos.nl

Fototentoonstelling She’s got the power

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.