1

Open atelier kunstroute in Usquert




Open atelier kunstroute in Usquert

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Nog één keer: artquilts bij kerk Usquert

Komende zondagmiddag houden elf kunstenaars in Usquert open atelier. ‘Uit de kunst in Usquert’ heet de maandelijkse kunstroute in het dorp. Marina Beukema showt voor de laatste keer haar kleurrijke quilts in haar atelier tegenover de kerk. Ze verhuist en opent dit najaar een nieuw atelier in Usquert.

Beukema woont en werkt in de vroegere kapperszaak, recht tegenover de geelgekleurde Petruskerk van Usquert. De winkel hangt vol met artquilts en traditioneel werk. Wie door de Kerkstraat wandelt, ziet haar vaak geconcentreerd achter een naaimachine zitten. Quilts maken doet ze al meer dan vijfentwintig jaar. “Quilten is als het ware schilderen met stof”, vertelt ze. Prominent in de winkel hangt haar serie ‘Vier jaargetijden’, met op elk werk een boom in een ander seizoen. Ze heeft meer: van grote wandkleden en beddenspreien tot minuscuul kleine werken, van abstracte taferelen tot een zeilboot van stoffen. “Ik heb een gordijnrail-systeem, waar al mijn quilts aan hangen. Dat scheelt enorm veel ruimte.”
Tijdens het open atelier laat Beukema zien hoe ze haar quilts maakt. Aanstaande zondag is voor haar een bijzondere dag. Ze neemt afscheid en heet iedereen van harte welkom. “Ik exposeer hier voor de laatste keer. We gaan verhuizen. In ons nieuwe huis, ook in Usquert, richt ik een nieuw atelier in. Na de verhuizing doe ik gewoon weer mee met de kunstroute.” Ook op andere plekken in Usquert zijn zondag 1 maart van 13.00 tot 17.00 uur kunstwerken van schilders, fotografen en beeldhouwers te bewonderen.

 Bezoek www.uitdekunstinusquert.nl

Open atelier kunstroute in Usquert
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.