Heksia: De magische wereld van heksen en heidenen

Heksia: De magische wereld van heksen en heidenen

Hekserij leeft! Met Pasen duik je in de sfeervolle omgeving van het preHistorisch Dorp in de wereld van rituelen en magie.

Drie dagen lang laten we ons meevoeren door heksen en heidenen. Een festival voor iedereen: voor sprookjesliefhebbers van jong tot oud, voor moderne heksen en voor heidenen die graag in het verleden dwalen.

Ons mooie openluchtmuseum heeft er de ultieme plekjes voor: van de Heilige Eik tot het Enge Bos in de prehistorie, en van de kleine huisjes in de middeleeuwen tot de grote Adellijke Hoeve uit de tijd van Franken en Vikingen.

Uiteraard is er op ons middeleeuwse plein ook aandacht voor de mindere tijden: hier nemen we je mee naar de waanzin rondom heksenvervolgingen. Waarom werden heksen vroeger verbrand? Wat is een heks eigenlijk? Hoe vierde men vroeger jaarfeesten? En wist je dat er nu ook nog heksen zijn?

Kom kijken en verwonder je over rituelen, verschillen én overeenkomsten in het geloof in goden en de wereld na de dood. Laat je wegen op de heksenwaag, snuffel tussen de echte heksenspulletjes op de marktkraampjes, doe mee aan een heksencirkel of luister naar boeiende verhalen tijdens de dieptewandelingen.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven: kom kijken naar onze heks in de poppenkast, maak je eigen beschermingsrune, luister naar de mooiste hekserige sprookjes van Bastiaan of brouw een eigen heksensoepje.

Een nieuw festival, dat het preHistorisch Dorp wil vieren met iedereen die zich verbonden voelt met de rituelen van vroeger én voor iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar de geheimzinnige magische wereld van heksen en heidenen.

Houd onze website en onze Facebookpagina in de gaten over de laatste nieuwtjes over dit gloednieuwe evenement in het preHistorisch Dorp.

Tickets

Voor Heksia geldt een toeslag. De voorverkoop van Heksia is inmiddels gestart, je krijgt flinke korting wanneer je jouw tickets vooraf koopt. Koop nu jouw dagkaart.

Let op: de tickets geven toegang tot één dag van het festival. Wil je meerdere dagen komen? Dan is het verstandig om meerdere tickets aan te schaffen.

Houd er rekening mee dat je bij de meeste kraampjes van Heksia met cash moet betalen. Bij de herberg en verkooppunten voor snacks en drinken kun je zowel pinnen als met cash betalen. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen.

Als eerste jouw bezem stallen in onze fietsenstalling? Zorg dan dat je je tickets koopt in de voorverkoop!

Heksia: De magische wereld van heksen en heidenen

preHistorisch Dorp