Kanoën in het Hollandse Hout

Kanoën in het Hollandse Hout

Ga mee met de boswachter op een kanosafari over de ‘Nieuwe Slenk’ in het Hollandse Hout bij Lelystad. Beleef dit prachtige bosgebied en maak kennis met het poortgebied van Nationaal Park Nieuw Land.

Ga mee met de boswachter op een kanosafari over de Nieuwe Slenk in het Hollandse Hout bij Lelystad. Maak vanaf het water kennis met dit poortgebied van Nationaal Park Nieuw Land. De Nieuwe Slenk is een grote waterpartij midden in het dichte loofbos aan de rand van de Oostvaardersplassen. Tijdens deze kano-excursie waan je je in Zweden, want ook in Nederland hebben we prachtige, stille natuur. De stilte wordt hooguit verstoord door vogelgeluiden: de ijsvogel heeft deze plek al ontdekt en verschillende steltlopers houden zich op de oevers op. Ook de libellen kunnen je niet ontgaan. Het is elke keer weer een verrassing om te zien hoe dit gebied zich ontwikkelt.Standaard zit je met 2 mensen in een kano, zodat er 1,5 meter afstand is. Wil je met 3 personen uit 1 huishouden in een kano, neem dan contact met  ons op oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl.


Lunch


Inclusief een vegetarische outdoor lunch. Voor meer dieetwensen kun je mailen met oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl.  


  • het startpunt vind je vanaf de Praamweg na 750 meter aan de rechterhand. Vanaf Larserdreef (A6) na 5 km op de Torenvalkweg aan de linkerhand.

  • bij het startpunt zijn geen faciliteiten als een toilet

  • neem extra kleding mee en een verrekijker

  • niet geschikt voor mindervaliden, je moet zelf in de kano kunnen stappen

  • honden mogen niet mee

Kanoën in het Hollandse Hout

Foto geüpload door gebruiker Staatsbosbeheer.