1

Anna Boghiguian | A Short Long History


-advertentiepositie-Anna Boghiguian | A Short Long History

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Anna Boghiguian (° 1946, Cairo) is een nieuwsgierig observator van mensen en hun bestaan. Als kunstenaar reist zij voortdurend over de wereld en verwerkt de opgedane indrukken in schetsen, tekeningen, schilderijen, foto’s, sculpturen en installaties die zij zowel onderweg als op locatie maakt. Migratie heeft voor haar ook een persoonlijke betekenis aangezien zij als Armeense in Cairo geboren werd uit een familie die in het begin van de 20ste eeuw naar Egypte verhuisde.
Het werk van Boghiguian biedt een unieke kijk op het leven en toont haar grote belangstelling voor het heden en het verleden, boeken en poëzie, politiek en economie. Haar beeldtaal is op de eerste plaats figuratief, zeer persoonlijk en komt sterk naar voor bij onderwerpen die haar raken. Deze kunnen zowel met levensvreugde als met woede om het onrecht in de wereld te maken hebben.
Voor haar eerste solotentoonstelling in S.M.A.K. zal de kunstenaar, naast bestaand werk, ook een grootschalige nieuwe installatie tonen die geïnspireerd is op de industriële geschiedenis van de Gentse regio.

 Bezoek smak.be

Anna Boghiguian | A Short Long History
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.