Winter Festival bij Maritiem Museum Rotterdam




Winter Festival bij Maritiem Museum Rotterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Bij het Winter Festival kun je je warmen aan chocolademelk of glühwein. Ontdek activiteiten voor het hele gezin in het sfeervolle museum. Gastschepen leggen aan en er is muziek van ‘s werelds enige watermuzikant. Het Winter Festival is jouw licht in donkere dagen.

Winterse versnaperingen
In onze museumhaven is de sfeer opperbest met verlichting op de schepen en een ‘take away’-chalet, waar je winterse versnaperingen kunt afhalen. Zo geniet je van chocolademelk, glühwein of één van de andere drankjes. Of rooster marshmallows boven het vuur!

Kunst-experience in een museumschip
In museumschip Geertruida word je ondergedompeld in een spannende experience. ‘Dark Harbour / Nieuw licht’ is een kunstinstallatie en lichtshow, waarbij je de Rotterdamse haven ontdekt in een symfonie van beeld, licht en geluid. Schilderijen en gedichten krijgen een extra dimensie door een lichtontwerp, dat soms maanlicht lijkt en dan weer ochtendrood. Ieder doek wordt, laag voor laag, onthuld. In de sfeervolle soundscape zijn geluiden van de stad en de haven te herkennen. Al je zintuigen worden geprikkeld.

Enige watermuzikant ter wereld
Muzikant Reinier Sijpkens is 's werelds enige watermuzikant. Bewonder zijn muziekboot Cecilia, die tijdens het festival wordt tentoongesteld. Het is een uniek kunstwerk: het enige varende carillon ter wereld. Met video's uit binnen- en buitenland kun je ook ervaren hoe het is om dit schip te besturen, door de ogen van de kapitein. Verder luidt Reinier op 2 en 3 januari het nieuwe jaar in met zijn levende, maritieme carillon.

Workshops met een feestelijk tintje
In de kerstvakantie kunnen kinderen en hun (groot)ouders dagelijks meedoen aan creatieve activiteiten, waarbij gezellig wordt geknutseld met een maritieme twist. De workshops hebben bovendien een feestelijke tintje. Vouw bijvoorbeeld kerststerren van oude zeekaarten, knoop een armband of maak een maritieme slinger. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled materiaal.

Exclusief rondvaart-arrangement
Je maakt je bezoek aan het Winter Festival helemaal compleet met een exclusief rondvaart-arrangement. Per huishouden vaar je met de Waterbus, een elektrische fluisterboot, door de feestelijk verlichte stadshavens van het Maritiem District. Daar hoort natuurlijk een thermoskan met warme winterthee of chocolademelk bij! Ook lekkere koeken en een warm dekentje gaan mee aan boord. Vraag om meer informatie bij aankomst in het museum.

De Matrozen Starterset
Plunjezak voor matrozen in de dop!
Om je kinderen voor te bereiden op hun museumbezoek, geef je ze de Matrozen Starterset! In deze rugzak vinden ze alles wat ze nodig hebben om échte matrozen te worden: een speurtocht, een Professor Plons sleutelhanger, kleur- of bouwplaat en lekkers voor onderweg. Onmisbaar voor bezoekers van 4 t/m 10 jaar! De Matrozen Starterset is vanaf 19 december online te bestellen in onze ticketshop, voor slechts € 7,50.

Schepen te gast
Er liggen in de kerstvakantie bijzondere gastschepen aan onze steiger. Wees welkom aan boord! En onze tentoonstellingen zijn natuurlijk ook een bezoekje waard.

 Bezoek www.maritiemmuseum.nl

Winter Festival bij Maritiem Museum Rotterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.