1

Het viool- altviool duo Leonid Nikishin en Kellen MacDaniel spelen in De K




Het viool- altviool duo Leonid Nikishin en Kellen MacDaniel spelen in De K

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ontdek de voormalige kluizenaarswoning boven op de berg en midden in het bos. Ervaar de rust en de stilte en geniet van het altvioolduo Ontdek de voormalige kluizenaarswoning boven op de berg en midden in het bos. Ervaar de rust en de stilte en geniet van het altvioolduo van Nikishin en MacDaniel.. Een glinstering uit het verleden. Het viool- altviool duo Leonid Nikishin en Kellen MacDaniel laten in dit programma horen dat veel muziek geïnspireerd is op muziek uit het verleden. Zo bracht Bartók oude volksmelodieën uit zijn thuisland tot leven, modelleerde Ysaÿe zijn sonates voor viool op een soortgelijke cyclus als Bach, zijn de duo's van Bério schetsen van zijn vrienden en kennissen en citeert Bach zelfs rechstreeks, alsof hij praat (en soms ook ruzie maakt) met een geest uit het verleden. Bach's meesterwerken voor viool en cello solo (voor deze gelegenheid op altviool gespeeld) zullen aan het einde blijven resoneren, glinsteren en inspireren in dit eenmansklooster dat al sinds 1668 kluizenaars herbergt.

Programma

Duo Babylon
Leonid Nikishin - viool
Kellen McDaniel - altviool

Solo's en duo's van Johan Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Béla Bartók, Luciano Bério en Eugène Ysaÿe

Coronatoegangsbewijs

In lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.

Kluizenaars op de top

De Däölkesberg beklimmen is een belevenis op zich. Het voetpad met slingerend trappenwerk leidt langs prachtige Zuid-Limburgse natuur met magnifieke uitzichten. Bovenop wacht nog een verrassing: De Kluis, voormalig eenmansklooster met aangebouwd kapelletje. Tussen 1687 en 1930 woonden hier achtereen zestien kluizenaars. Je wordt ontvangen met koffie en thee en er is tijd voor een korte wandeling met de boswachter.

Praktische informatie

  • Het programma start om 19:00 uur met een bezoek aan De Kluis met aansluitend korte wandeling met de boswachter. Om 20:00 uur begint het concert.
  • Rijd vanaf Walem de Kleineweg in tot aan de bosrand. Daar ligt een parkeerplaats. Vandaar te voet verder naar De Kluis.
  • Neem eventueel een kussentje en een vest mee, het kan fris zijn in De Kluis.
  • De Kluis is ook helemaal te voet bereikbaar vanuit Valkenburg, langs de Geul en dan omhoog naar De Kluis. Denk dan wel aan wandelschoenen en een zaklantaarn voor op de terugweg.

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Op 8, 9  en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Bekijk hier alle locaties en data


Kortingscode invoeren

Leden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 
 

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Het viool- altviool duo Leonid Nikishin en Kellen MacDaniel  spelen in De K
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.