Chieko Donker Duyvis en haar ensemble Menestréis spelen in Bezoekerscentrum

Chieko Donker Duyvis en haar ensemble Menestréis spelen in Bezoekerscentrum

Ontdek de schoonheid van De Wieden tijdens een wandeling voorafgaand aan het concert. Geniet daarna van de muzikale duizendpoot Chieko Ontdek de schoonheid van De Wieden tijdens een wandeling voorafgaand aan het concert. Geniet daarna van de muzikale duizendpoot Chieko Donker Duyvis en haar ensemble Menestréis..

Geniet van de muzikale duizendpoot Chieko Donker Duyvis en haar ensemble Menestréis midden in het unieke bewaard gebleven landschap van De Wieden.Ontdek de schoonheid van De Wieden voorafgaand aan het concert tijdens een wandeling over het drijvende vlonderpad onder leiding van een natuurgids.Rampspoed was het in 1776, een storm die de dijken rond het dorp Beulake vernietigde. Kolkende watermassa's die geen genade kenden. Geen grotere tegenstelling te bedenken dan het concert dat hier vandaag gegeven wordt door trio Menestréis. Dromerige klanken van cello, zang, gitaar en contrabas monden uit in eigenzinnige latin jazz, klassieke muziek en Braziliaanse grooves. Bovendien spelen ze ook eigen composities. Menestréis bestaat uit frontvrouw Chieko Donker Duyvis, zangeres en celliste uit Amsterdam met Braziliaans/Japanse roots, César Puente, bassist uit Mexico en Juliusz Warszawski, gitarist uit Polen.ProgrammaTrio Menestréis

Chieko Donker Duyvis, zang & cello

César Puente, contrabas

Juliusz Warszawski, gitaarTrio Menestréis speelt eigen composities geïnspireerd door klassieke muziek, jazz en Braziliaanse grooves met unieke improvisaties en pareltjes uit het Latijns-Amerikaanse liedrepertoire.CoronatoegangsbewijsIn lijn met het kabinetsbesluit, zullen wij voor de concerten gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Dat betekent dat wij u bij aankomst zullen vragen om uw coronatoegangsbewijs te tonen. Dat kan een vaccinatiebewijs zijn, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U gebruikt daarvoor de app CoronaCheck. U vindt alle informatie over het gebruik van coronatoegangsbewijzen hier.Verdronken dorpHet prachtige natuurgebied De Wieden is nu een plek om heerlijk doorheen te varen en vogels te spotten, maar was vroeger een armzalige streek waar turfstekers het hoofd boven water probeerden te houden. Soms letterlijk, want door de turfwinning verdween er steeds meer land in de golven. Het water werd de gemeenschappelijke vijand, onder meer voor de bewoners van het kerkdorp Beulake. Twee hevige stormen in november 1776 werd Beulake fataal. De Zuiderzeedijk brak op verschillende plekken door en verzwolg het dorp. Alleen de dorpelingen die zich in de kerk hadden verschanst overleefden de ramp.Vandaag de dag herinnert alleen een monument in het meer ons aan het dorp Beulake en de kerk waar de bewoners verscholen zaten. Echter, de legendes zeggen dat bij hevige storm de klokken van de verzonken kerk nog steeds te horen zijn. Als je goed luistert hoor je ze misschien ook tijdens het concert.....Praktische informatie
  • Denk aan warme kleding.

  • De aangegeven starttijd is de starttijd van de rondleiding.

  • De rondleiding duurt een kleine 3 kwartier, waarna er een kwartiertje pauze is.

  • Aansluitend begint het concert in De Holken aan het sfeervolle Beulakerpad. 

  • Wil je dit prachtige gebied ook vanaf het water beleven? Combineer dan het concert met een boottocht. Deze activiteit kun je hier los bijboeken.

  • Wil je er een buitengewoon uitje van maken? Reserveer dan een heerlijke lunch bij Theeschenkerij De Wieden. Stuur een mailtje naar  info@theeschenkerijdewieden.nl of bel 0527-245633.NMF Kamermuziekfestival bij NatuurmonumentenOp 8, 9 en 10 oktober 2021 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de derde editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je op 19 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Bekijk hier alle locaties en data.

Kortingscode invoerenLeden van Natuurmonumenten en donateurs van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds krijgen korting op de concerten. NMF-donateurs kiezen tijdens de bestelprocedure voor 'Boeken zonder lidnummer' en vul bij stap 3 je promocode in. 

 

Chieko Donker Duyvis en haar ensemble Menestréis spelen in Bezoekerscentrum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.