Plantenexcursie




Plantenexcursie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zoek naar bloeiende wilde planten.

Eind maart is er al veel te zien in het bos. Heb je het maarts viooltje ontdekt, of is het misschien toch een bleeksporig bosviooltje? Ook staan de bosanemoon, speenkruid en sleedoorn in bloei. Regelmatig gaan we door de knieën om te zien wat er zo al groeit en bloeit; deze wandeling is niet bedoeld voor wie flink wil doorlopen. De boswachter wil je graag laten zien welke soorten er in deze tijd in het bos bloeien. En als de zon schijnt zingt misschien de tjiftjaf al.

Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

    • Tijd: start om 10.30 uur. Duur: ca. 2 uur.
    • Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
    • Opmerking: de tocht voert over onverharde paden. Pas uw kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden.
    • Startlocatie: de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden.
    • Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.
    • Reserveren: vooraf online reserveren is noodzakelijk. Dit kan door te klikken op onderstaande button ‘Beschikbaarheid tonen’. Doe dit tijdig want er is een beperkt aantal kaartjes.
Corona: voor deelname aan de activiteiten gelden naast de RIVM richtlijnen ook enkele deelnameregels, zodat iedereen veilig kan genieten van onze activiteiten. Lees de deelnameregels.

Beschikbaarheid tonen

Wilt u gratis of met korting mee met de excursies? Word dan nu donateur.

 Bezoek www.glk.nl

Plantenexcursie
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.