Over water, over land




Over water, over land

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Een duo-tentoonstelling van het Tongerlohuys in Roosendaal en het Karrenmuseum in Essen. ‘Over water, over land’ belicht de boeiende ontwikkeling en de interac­tie tussen het vervoer over water- en landwegen in de regio.

In de regio tussen Antwerpen en Rotterdam heeft vervoer altijd een grote rol gespeeld. Binnen dat gebied zijn Essen en Roosendaal aan weerszijden van de grens met elkaar verbonden door vervoer over de weg, het water en het spoor.

Het Karrenmuseum in Essen vertelt een verhaal over het wegvervoer, het Tongerlohuys ziet de actua­liteit van de ontwikkeling van het havengebied in Roosendaal. Zij hebben daarom de handen ineengeslagen om een duo-tentoonstel­ling te maken met een focus op het ambacht van de wagenmakerij enerzijds en de binnenvaart anderzijds. ‘Over water, Over land’ be­licht de boeiende ontwikkeling en de interactie tussen het vervoer over water- en landwegen in de regio. Over het spreekwoordelijke ravijn tussen Essen en Roosendaal zal daarmee een brug geslagen worden door deze grensoverschrijdende samenwerking.

Tot en met 28 augustus is de tentoonstelling is Essen te zien in het Karrenmuseum in de Bibliotheek in Roosendaal. (Let op! Het Tongerlohuys presenteert de tentoonstelling in de Bibliotheek in Roosendaal.)

Karrenmuseum
Moerkantsebaan 52
2910 Essen, België

Bibliotheek West-Brabant
Markt 54a
4701 PH Roosendaal

 Bezoek tongerlohuys.nl

Over water, over land
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.