1

Voorstelling Wei | Achter de mist




Voorstelling Wei | Achter de mist

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Theatervertaling van impactvolle docu 'Wei, zorgen voor pap'. Deze theaterversie van documentaire ‘Wei, zorgen voor pap’ toont de impact van dementie op de mantelzorger. Documentairemaker Ruud Lenssen legt in ‘Wei, zorgen voor pap’ het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vast. Drie jaar na de première van de documentaire, is het tijd om het verhaal naar het theater te brengen.

Theaterproductie ‘Wei: Achter de mist’ vertelt het verhaal over de emoties en de gedachten die spelen op het moment dat dementie het leven gaat bepalen. Het laat de onmisbare rol van de mantelzorger zien. De opofferingen die gemaakt moeten worden, maar ook de onvoorwaardelijke liefde die het paar voor elkaar heeft. Dit alles valt samen met het onvermijdelijke afscheid. Afscheid van het leven dat het gezin Lenssen ooit kende en de toekomst die zij dachten te bezitten.
In de documentaire zien we de liefde tussen vader en zoon, en het uiteindelijke afscheid van vader Jac. In de theatervoorstelling worden we geconfronteerd met het ware verhaal van nóg een afscheid.

De documentaire ‘Wei, zorgen voor pap’(2019) is bekroond met een Kristallen Film Award. Daarnaast is ‘Wei, zorgen voor pap’ winnaar van de Beste Internationale Documentaire 2020 van Filmfestival Kitzbühel.

 Bezoek www.schouwburgvenray.nl

Voorstelling Wei | Achter de mist
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.