1

Wandelen langs kwelder, duin en strand in de Kwade Hoek




Wandelen langs kwelder, duin en strand in de Kwade Hoek

» Let op: deze activiteit is voorbij «

In de Kwade Hoek vind je nog een ongerept en dynamisch landschap. Hier zijn zee en wind de baas. Tijdens deze voorjaarwandeling kom je In de Kwade Hoek vind je nog een ongerept en dynamisch landschap. Hier zijn zee en wind de baas. Tijdens deze voorjaarwandeling kom je kwelder, duin en strand tegen en dat zorg ook voor een grote variatie aan planten.. Tijdens deze voorjaarwandeling geniet je van een uitgestrekt duingebied waar stuifduinen, kwelders, brede stranden en bos elkaar afwisselen. De diversiteit van het landschap zie je terug in de vele plantensoorten die in dit buitendijks land te vinden zijn.

Rijke flora
Aan het begin van de 20ste eeuw liepen in de Kwade Hoek diepe zoute kreken. Het zout zit nog steeds in de grond en dat zie je aan de plantengroei. Tijdens de wandeling vertelt een gids je meer over de rijke flora in dit gebied en kun je met eigen ogen de typisch zoute planten zien, zoals zeekraal, zeeaster en zilverschoon.

Maar ook de duinvalleien in de Kwade Hoek zijn een bezoek waard. Natuurmonumenten zorgt er met haar beheerwerk voor dat de duingebieden niet snel dichtgroeien. Zo verwijderen we bijvoorbeeld bomen en struiken en maaien en hooien we duinvalleien. Dit zorgt voor een rijke flora en draagt bij aan de biodiversiteit. Het helpt bijzondere planten die voor het duin zo kenmerkend zijn, zoals het duinviooltje of het gele walstro.

Tips van de boswachter tijdens deze wandeling

  • Neem je verrekijker mee
  • Trek stevige, dichte wandelschoenen aan
  • Trek warme kleding aan, ook een lange broek
  • Check jezelf na een bezoek aan de natuur op teken
  • De wandeling duurt ongeveer 2 uur
  • Je kunt gratis parkeren bij de parkeerplaats Kwade Hoek

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Wandelen langs kwelder, duin en strand in de Kwade Hoek
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.