1

Historisch spektakel Ravenstein




Historisch spektakel Ravenstein

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Historisch spektakel tijdens herdenking Jubeljaar Ravenstein, Nederland herdenkt het Rampjaar 1672. Historisch spektakel tijdens herdenking Jubeljaar Ravenstein
Groot feest in Ravenstein op zondag 22 mei. Nederland herdenkt het Rampjaar 1672. Voor het Land van Ravenstein is het echter een Jubeljaar. Want in dat jaar verklaarde Lodewijk XIV de oorlog aan Holland, gaf ze een ontzettend pak slaag en werd de hoofdstad Ravenstein door de Fransen bevrijd van de Hollandse bezetters. Na het gedwongen vertrek van het Hollandse garnizoen, waren we weer baas in eigen land. Dat is nu 350 jaar geleden en dat gaan we vieren op 22 mei.

Het Jubeljaar wordt om 11.00 uur geopend door het Sint Barbara Gilde met het afvuren van het kanon op het bokronddeel aan de Maasdijk. Gezagdragers, vorsten en adellijken uit heden en verleden zullen feestelijk worden onthaald. Voor het eerst rijden de  burgemeesters van Oss, Maashorst en Boekel samen in een koets onder de Maaspoort door de stad in. Zij worden gevolgd door de koets met Lodewijk XIV; de hertog van Pfalz-Neuburg; koning Lodewijk Napoleon en de Franse ambassadrice die de Franse ambassade gaat betrekken. Die wordt gevestigd in het pand waarin de koning op 22 april 1809 overnachtte.

 Bezoek www.trefhetinoss.nl

Historisch spektakel Ravenstein
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.