1

Imkerijdagen




Imkerijdagen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom naar de IMKERIJDAGEN FORT SABINA OP 9 EN 10 JULI. Toegang gratis. Diverse imkers vertellen over het honing slingeren, de gereedscha Over bijen, honing en het Nieuwe Natuurlab op Fort Sabina
Ook dit jaar zijn er weer de Landelijke Open Imkerijdagen op Fort Sabina. Op 9 en 10 juli zoemt het op het Fort.

Veel te doen
Er is veel te doen die dagen. Onder begeleiding van onze vakkundige imker kan er meerder keren per dag een bezoek gebracht worden aan de fortbijen. De imker vertelt daarbij over de gewoontes en bijzonderheden van het bijenvolk, hun nut en gewoontes.

Het nieuwe Natuurlab
Kinderen en ouders kunnen een bezoek brengen aan het nieuwe Natuurlab in het poortgebouw. De nieuwste en trotse aanwinst van Fort Sabina dat mogelijk is gemaakt dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de fondsen van  het Prins Bernard Cultuur Fonds, Het Havenbedrijf Moerdijk, VSB fonds, Mastboom-Brosens Stichting en IVN.
Het Natuurlab is zonder twijfel het leukste en ook het meest interessante onderdeel van Fort Sabina voor alle kinderen.

Kijken, proeven en kopen
Op zaterdag en zondag kan er met vrienden of familie de bijzondere bijenhuizen bekeken worden, of kan men zien hoe honing geslingerd wordt want hoe krijg je dat kleverige spul nou precxies uit die gaatjes. De kinderen kunnen intussen ook allerlei leuke bijenspellen spelen. Op het Terre plein zijn er veel honing soorten die geproefd kunnen worden. Het  zal er vol staan met stands die alles laten zien over het hoe en wat van de bijen. Het Terre plein is ook de plaats waar veel honing en gerelateerde producten te koop worden aangeboden. Van Fort Honing tot bijenwas.

Een uniek plaatje

En wat dacht je van een foto van jezelf in een echt imker pak? Dat heb je vast nog niet Dat kan dus ook. Voor jong en oud, trek het imkerpak aan en laat je vereeuwigen door familie of vrienden. Gegarandeerd een uniek plaatje.

Even bijkomen?

En als je dat allemaal gezien en beleefd hebt dan ga je nog even langs de Kletsmajoor voor een hapje en een drankje. Een afsluiting van een leerzame en vooral leuke dag op Fort Sabina. We beginnen om 11:00 uur. Tot dan

 Bezoek fortsabina.nl

Imkerijdagen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.