Hanzeweekend Maasbommel




Hanzeweekend Maasbommel

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Heel Maasbommel terug naar 1400! 200 vrijwilligers en ook de inwoners gaan verkleed in middeleeuws kostuum om te vieren dat Maasbommel de kleinste Hanzestad van Nederland is. In de nagebouwde middeleeuwse stad en haven wordt het leven van een Hanzestad rond 1400 nagebootst. De indrukwekkende intocht van het Kamper Koggeschip met aan boord “de Hertog van Gelre”. De binnenvarende Kogge wordt vergezeld door een grote zeilende vloot op zaterdagochtend 16 juli 2022 rond 10;30. Eenmaal in de haven afgemeerd zijn op het Koggeschip gratis rondleidingen met een lezing over de Hanzesteden. Het dagelijks leven wordt weergegeven door re-enactmentgroepen (oude ambachten, middeleeuwse markt, boogschieten, etc.) en inwoners/vrijwilligers Verder zal er op gezette tijden een spektakelstuk worden op gevoerd in de vorm van toernooi gevechten, Rondrit door de hertog van Gelre te paard met gevolg, narren kroeggevecht door ridders, enz. die het geheel tot een aantrekkelijk verblijf maken. Kinderen kunnen deelnemen aan de ridderspelen boogschieten, e.d. Voor de stadspoort is er een horecaplein met o.a. foodtrucks en drankcarrousel. Verschillende muziek groepen trekken rond en spelen vrolijke middeleeuwse klanken. Pontje Ham en het Maasbommelse veer zetten fietsers en voetgangers over.
Binnendijks in het park aan de Raadhuisdijk wordt tegelijkertijd een exclusieve brocante antiek markt georganiseerd. Deze markt wordt opgevrolijkt met straat theater, muziek van troubadours, enz. In het paviljoen op de markt is er koffie met taart.
In de middag kun je aanschuiven aan het noenmaal van de hertog van Gelre. Os aan het spit en heerlijk gerechten middeleeuws geserveerd bij restaurant Foepie's aan de Maas. Gratis parkeren 50m van het evenement en gratis toegang.

 Bezoek www.facebook.com

Hanzeweekend Maasbommel
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.