PaltzBiënnale 2022

PaltzBiënnale 2022

De PaltzBiënnale brengt kunst en natuur samen op een prachtig stuk landgoed dat normaal gesloten is voor het publiek. Eens in de twee jaar laat een groep van acht kunstenaars zich inspireren door de omgeving en bouwen acht kunstinstallaties. Het publiek gaat op een avontuurlijke tocht langs verschillende tijdelijke kunstwerken die zijn ontstaan in relatie tot het thema van deze editie: 'Jump the Fence'.

De acht kunstenaars van editie 2022 zijn: Elias Cafmeyer, Elise ’t Hart, Bram Kuypers, Heidi Linck, Ole Nieling, Paul Segers (UDC), Joyce Overheul en Peter Zegveld. Allen hebben zich als kunstenaar bewezen met locatie gebonden projecten en voelen zich door het thema aangesproken. Met de keuze van deze acht kunstenaars heeft de organisatie en haar artistieke staf naast bovenstaande aspecten tevens een mix gezocht tussen jonge en ervaren professionele kunstenaars.

Het thema ‘Jump the Fence’ is te lezen als een pamflet, een oproep om op te staan voor verandering. ‘The fence’ kan de gevestigde macht zijn of je eigen schaduw, groot of klein. Anderzijds kan de andere kant van het hek ook nieuwsgierigheid, verlangen of zelfs gretigheid opwekken om een nieuwe wereld te willen ontdekken. Daarnaast biedt het thema de mogelijkheid om een privaat landgoed te mogen betreden en te kunnen ‘gluren bij de buren'.

PaltzBiënnale 2022

Fotograaf: Gerard Wielenga