1

Walking Movie - Toer d'amour




Walking Movie - Toer d'amour

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zin om Nederlands’ eerste Walking Movie mee te maken. Kom dan naar Amsterdam Sloterdijk. Want hier start je Toer d’amour op je smartphone. Een multimediale en interactieve filmervaring die je lopend door de stoere en duurzame straten van Sloterdijk meemaakt. Laat je verbazen door de verrassende technology, design, humor en de inspirerende verhalen uit de buurt.

Toer d’amour vertelt het verhaal van de groeiende liefde voor Sloterdijk. Met het hart op de tong laat de goedlachse Grace (gespeeld door Jeannine la Rose) spelers dit bijzondere stuk Amsterdam zien. Felgekleurde harten en kunstwerken op de route zijn onderdeel van het verhaal. Spelers starten zelf nieuwe scenes door QR-codes bij de harten te scannen. Samen met de markante Grace gaan ze op pad, geven ze vorm aan het verhaal en maken ze kennis met spraakmakende mensen die kleur geven aan de wijk. Ze ontmoeten onder andere de kunstenaarsduo DAY collective en de Sloterdijkse singersongwriter Puntjudith, bekend van onder andere 3FM en de Popronde. Spelers helpen DJ’s uit de brand, schieten een wel heel charmante kok te hulp, en ‘facetimen’ met een van de eerste horecaondernemers in Sloterdijk. Grace neemt hen mee langs bijzondere hotspots en de mooie natuur in het natuurgebied De Bretten.

Walking Movie Toer d’amour is een gratis interactieve ervaring voor pioniers die start op het Orlyplein voor station Sloterdijk. Groot en klein. Voor vrienden, collega’s, studenten, gezinnen, of voor wie nieuwsgierig is naar de toekomst van de wijk. De Walking Movie is een initiatief van Uptown Sloterdijk, een samenwerking met de Gemeente Amsterdam, met als doel Sloterdijk te laten ervaren zoals weinig mensen het nog kennen.

 Bezoek toerdamour.nl

Walking Movie - Toer d'amour
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.