1

Dickens Festijn Deventer




Dickens Festijn Deventer

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Op zaterdag 16 en zondag 17 december vindt het iconische Dickens Festijn in Deventer weer plaats. De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen jaarlijks ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers.

De toegang is gratis. Houd er wel rekening mee dat het wachten in de wachtrij bij de toegang in de Keizerstraat op kan lopen tot 1,5 uur. De route loopt door de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergstraat, Bergkerkplein, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Voor de route van het festijn geldt éénrichtingsverkeer.

Deftige heren op hoge fietsen banen zich een weg door de smalle straatjes, kantoorklerken en keurige dames snellen vooruit en buigen diep als Queen Victoria in haar draagstoel passeert. Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen en handwerkers demonstreren hun ambacht. Kooplui bieden hun waar aan: antiek en sieraden, boeken en kunst, gingerbread en cider. De geuren van punch en gepofte kastanjes komen u tegemoet. Wees niet verrast als u wordt uitgefoeterd door de gierige, onvriendelijke Ebenezer Scrooge uit A Christmas Carol. Hoort u een klok luiden? Dan ziet u de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley verschijnen, die de komst van de drie geesten aankondigt om zijn gierige inborst te veranderen.

Dickens Walk
Wil je niets missen? Loop deze Dickens Walk dan met de audiotour: een theatraal hoorspel dat de boeken van Charles Dickens en de taferelen die je tegenkomt extra tot leven brengt. De wandeling is geschikt voor jong en oud en is gratis te lopen met mobiele telefoon van 6 t/m 30 december 2023. Dus ook voor en na het Dickens festijn.

 Bezoek dickensfestijn.nl

Dickens Festijn Deventer
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.