Expo bijzondere beelden en monumentale tekeningen




Expo bijzondere beelden en monumentale tekeningen

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Van 20 februari t/m 18 maart 2023 zijn de abstracte beelden van Mariëlle Vroemen en grote tekeningen van Floor Schothorst te zien in galerie De Kleine Toonzaal in Huizen. De kleine toonzaal is een galerie die hedendaagse kunst toont door elke vier weken werk te tonen van twee verschillende kunstenaars met verschillende disciplines.

Mariëlle is bij de creatie van haar werk steeds op zoek naar de juiste verhouding van spanning in vorm en structuren. Ze is op zoek naar de essentie ingegeven door haar jarenlange ervaring met het begeleiden van mensen en haar voorliefde voor de natuur. Wat raakt je, wat is de kern als het overbodige wordt weg gelaten. Mariëlle heeft een eigen verwerking gevonden in het materiaalgebruik. Haar beelden kunnen fluweelzacht ogen, maar gaan ook een uitdaging aan met gladde en glanzende oppervlakten. Het bepalen van de juiste kleur is voor Mariëlle van essentieel belang om het verhaal van elk werk compleet te maken.

De grote tekeningen van Floor Schothorst (1992) in houtskool en pastel tonen een innerlijke wereld en zijn veelal op intuïtieve manier ontstaan, zonder plan of schets vooraf. Hoewel de organische vormen kunnen doen denken aan fracties uit de natuur en de binnen- of buitenkant van een mensenlichaam, zoals organen, huid, haren en botstructuren, zijn ze eigenlijk een zoektocht naar het ware wezen van de mens; dat wat niet lichamelijk is en geen onderdeel van de natuur. Met name door het grote formaat bezitten de tekeningen een monumentale kwaliteit, waardoor men het gevoel kan krijgen te worden opgeslokt door het werk.

Iedereen is van harte welkom op de opening zaterdag 25 februari om 15.00 uur. De kunstenaars zullen op deze opening aanwezig zijn en zijn bereid hun werk toe te lichten. Natuurlijk kunt u ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

 Bezoek www.dekleinetoonzzal.nl

Expo bijzondere beelden en monumentale tekeningen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.