Voorjaarsvakantie




Voorjaarsvakantie

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Atlantikwall Centrum is momenteel alleen op afspraak geopend voor groepen. Tijdens de voorjaarsvakantie is het centrum wel open voor publiek op de verschillende dagen. Leuk om te combineren met een bezoek aan Fort Kijkduin. Het Atlantikwall Centrum vertelt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Den Helder en van de Atlantikwall. Centraal staan de bombardementen op de stad, de aanleg van de Atlantikwall, de vlucht en de evacuatie van de inwoners en de sloop van hun huizen. Een chronologische wand toont het verloop van de oorlog en een geografische wand geeft een indruk geeft van de Atlantikwall van de Noordkaap tot aan de Spaanse grens. Een boeiende film laat het verloop zien van de gebeurtenissen zien van de Duitse inval in Nederland tot aan de geallieerde invasie in Normandi.

Het Atlantikwall Centrum is momenteel alleen op afspraak geopend voor groepen, dus niet voor individuele bezoekers. Tijdens de voorjaarsvakantie is het centrum wel open voor publiek op de volgende dagen:

  • Zaterdag 26 februari
  • Zondag 27 februari
  • Maandag 28 februari
  • Vrijdag 3 maart
  • Zaterdag 4 maart
  • Zondag 5 maart
Adres
Atlantikwall Centrum
R.W. van de Wintstraat 41
1789 BB Huisduinen

Atlantikwall Centrum ligt in Huisduinen nabij Den Helder. U kunt het museum gemakkelijk met de fiets via de duinen bereiken. Het ligt op 500 meter afstand van Fort Kijkduin.

Fort Kijkduin is ook een aanrader. Er zijn ook combiticket te koop (bezoek aan het Atlantikwall Centrum in combinatie met Fort Kijkduin)

 Bezoek atlantikwallcentrum.nl