Balgexpres en schelpen tellen op Schiermonnikoog




Balgexpres en schelpen tellen op Schiermonnikoog

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Ga met de Balgexpres en de gidsen van Wadexpedities.nl naar de uiterste oostpunt van Schiermonnikoog en doe mee met de landelijke schelpenteldag! Ga met de Balgexpres en de gidsen van Wadexpedities.nl naar de uiterste oostpunt van Schiermonnikoog en doe mee met de landelijke schelpenteldag!.

De Balg

De Balgexpres neemt je mee naar de uiterste oostpunt van Schiermonnikoog: de Balg. Vandaag gaan ter gelegenheid van Schelpenteldag tien gedreven en ervaren gidsen van Wadexpeditites.nl mee. Onderweg krijg je uitleg over schelpen en kun je meedoen aan de telling.

Schelpenteldag

Op zaterdag 25 maart gaan in heel Nederland mensen het strand op om schelpen te tellen. De resultaten van de telling worden gebruikt door wetenschappers om een goed beeld te krijgen van de schelpen op het strand én in de zee. Ook België en Frankrijk doen mee aan deze grote schelpenteldag. Zo krijgen we een beeld van maar liefst 400 km Noordzeekust. 

Schelpen en zeehonden

De Balg is een goede plek om schelpen te zoeken. Omdat hier diepe geulen vlakbij het eiland komen, spoelen er allerlei bijzondere schelpen aan. Je kunt er mooie wulken vinden, en als je geluk hebt zelfs een noordkromp. Bovendien is de Balg dé plek op Schiermonnikoog om zeehonden te zien. Ze liggen tijdens laag water op de zandbank aan de overkant van het water, en komen ook regelmatig nieuwsgierig langs zwemmen. Kom genieten van de ongerepte natuur en de weidsheid van de Balg!

Praktische informatie

  • de Balgexpres vertrekt bij de kruising Noorderstreek / Torenstreek
  • let op: de duur van deze tocht is 3 tot 3,5 uur
  • het is leuk om een verrekijker mee te nemen
  • honden mogen mee tegen betaling van € 2,50; kom hiervoor even langs de balie van informatiecentrum Het Baken
  • kinderen tussen 0 en 2 jaar mogen als ze op schoot zitten gratis mee
  • op deze excursie zijn de algemene voorwaarden voor activiteiten van toepassing
  • Deze activiteit wordt uitgevoerd door de Eilander Balgexpres

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Balgexpres en schelpen tellen op Schiermonnikoog
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.