1

Rondleiding Kustbatterij Hellevoetsluis


-advertentiepositie-



Rondleiding Kustbatterij Hellevoetsluis

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zondag 2 april: doorgrond de kustbatterij van de vesting Hellevoetsluis met een gids. De rondleiding start om 13:00 uur.

Ontdek de Kustbatterij van de Vesting Hellevoetsluis
Op zondag 2 april is er een rondleiding die het bestaan en de werking van de kustbatterij uitlegt van het begin tot en met de neutraliteitsperiode van de Eerste Wereldoorlog.
Na een inleiding over waarom Hellevoetsluis een vesting heeft nemen we u mee over de voormalige kustbatterij waarbij een deskundige gids u verteld over de objecten die er te zien zijn. Zo komen we langs de diverse geschutbeddingen waar o.a. het 24 cm IJzeren geschut heeft gestaan.

Rondleiding start
Deze rondleiding start om 13:00 uur en duurt ca. 1,5 uur
We staan uitgebreid stil bij het grote kanon dat in juni 2013 hier terug is geplaatst. Door een subsidie van Europa was het mogelijk om een authentieke loop te herstellen en op te nemen in een complete reconstructie.
Torpedostation
We komen langs het niet te missen kruit- en projectielenmagazijn naar de caponniredie we van binnen zullen bekijken. Een object dat geheel onder de grond verborgen is met zijn torpedostation en kanon-kazematten. Hier hebben we diverse grotere vondsten van de restauratie uitgestald.
Voor degenen die er na deze rondleiding nog geen genoeg van hebben, is de enige Duitse geschutbunker die Hellevoetsluis rijk nog te bekijken. Uiteraard slaan we dan de 360 graden bedding die daarbij hoort niet over.

Kosten
De wandeling kost 5 voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder, en 2,50 voor de kinderen van 5 t/m 11 jaar.

Locatie
Bezoekersruimte Kazerne Haerlem
Plein Fort Haerlem 1
3221 WB  Hellevoetsluis

 Bezoek fronttaal.info

Rondleiding Kustbatterij Hellevoetsluis
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.