1

Rondleiding Sporen van de 2e Wereldoorlog




Rondleiding Sporen van de 2e Wereldoorlog

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Zondag 7 mei: Ontdek de sporen van de Tweede Wereldoorlog in de vesting Hellevoetsluis. De rondleiding met een gids start om 13:30 uur.

Sporen van WO2 in de Hellevoetse vesting
Op zondag 7 mei is er een rondleiding die specifiek gaat over de sporen die de Tweede Wereldoorlog in de vesting van Hellevoetsluis heeft achtergelaten.

Rondleiding
Deze rondleiding start om 13:30 uur en duurt ca. 1,5 uur.
Onderweg vertellen we u over de bouw van de Atlantikwall. Hellevoetsluis maakte onderdeel uit van deze verdedigingslinie als Sttzpunkt XXVIII.

We lopen over de kustbatterij, maar dan met specifieke aandacht voor de invloed die de Tweede Wereldoorlog en met name de nazi's hebben gehad op de vesting van Hellevoetsluis. Een kijkje in de 612 (Schartenstand fr lande und sturmabwehrgeschtze ohne Nebenrume), vervolgens gaan we naar de wisselstelling.

Ook zal de FlAk (Flug Abwehr Kanone) bedding bezocht worden waarvan in 2018 de restauratie afgerond is.
De verschillende Duitse flottieljes en hun functies worden besproken en ook hoe met Kleinkampfmittel de konvooivaart op Antwerpen werd aangevallen. In totaal komen we ongeveer langs 14 locaties. Veel sporen zijn nog steeds aanwezig. De gids zal u daar op wijzen en het verhaal met afbeeldingen ondersteunen.

Kosten
De wandeling kost 5 voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder, en 2,50 voor de kinderen van 5 t/m 11 jaar.

Locatie
Bezoekersruimte Kazerne Haerlem
Plein Fort Haerlem 1
3221 WB  Hellevoetsluis

 Bezoek fronttaal.info

Rondleiding Sporen van de 2e Wereldoorlog
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.