Vollemaanwandeling op De Slotplaats


-advertentiepositie-



Vollemaanwandeling op De Slotplaats

» Let op: deze activiteit is voorbij «

En nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan: het is volle maan. Een paar keer per jaar neemt de boswachter je mee op pad om dit mystieke natuurverschijnsel te bewonderen. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin! Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan: het is volle maan. Een paar keer per jaar neemt de boswachter je mee op pad om dit mystieke natuurverschijnsel te bewonderen. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin!. Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan. Vanaf de aarde is dan de door zonlicht verlichte zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Ga met de boswachter mee op pad om dit mystieke natuurverschijnsel te bewonderen. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin!

Nacht in de natuur

Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van de zee op dat moment het sterkst. Maar het spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde over bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven... Tijdens een boswandeling in het donker onthult de volle maan veel meer dan je zou verwachten. Ook lijkt het wel alsof je in het donker meer hoort! Laat je verrassen door de geluiden van de nacht; wegspringende reeën, wroetende dassen, jagende uilen of ritselende muizen.

Praktisch

  • Deze tocht kan vanwege weersomstandigheden of te weinig deelname geannuleerd worden, het is daarom aan te raden je mobiele telefoonnummer te vermelden bij het reserveren.
  • Trek stevige schoenen en warme (regen)kleding aan.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Vollemaanwandeling op De Slotplaats
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.