1

Brackman Trio in Museum De Buitenplaats




Brackman Trio in Museum De Buitenplaats

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het jonge piano trio geeft zondag 4 juni een optreden in Museum De Buitenplaats.

Het Brackman Trio is opgericht in 2009, en bestaat uit violist Tim Brackman, cellist Kalle de Bie en pianist Rik Kuppen.

Door hun succesvolle optredens bij diverse concoursen en twee cd-opnames (2010 en 2012) vond het Brackman Trio al snel de weg naar verschillende concertpodia in binnen- en buitenland.

De mannen zijn inmiddels veelgevraagde gasten in diverse kamermuziekseries, bij live-radioprogramma’s op Radio 4, en ze hebben opgetreden bij festivals als het Orlando Festival, het Stift Festival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.

Door de jaren heen heeft het trio een breed repertoire opgebouwd van vroeg-romantische tot eigentijdse werken. Een veelvuldige samenwerking met componist Willem Jeths was daarvan het gevolg.

Naast de concerten waar zij op uitnodiging spelen, initiëren de leden van het Brackman Trio ook zelf projecten en concerten. Daarbij zoeken zij graag de samenwerking op met collega-musici, resulterend in onder meer bezettingen als pianokwartet of pianotrio met zang of klarinet. Naast hun optredens met het Brackman Trio zijn Rik, Tim en Kalle ook regelmatig te horen als solist en als kamermusicus in diverse ensembles.

Op het programma staat het Trio op. 70 nr. 2 in Es majeur van Ludwig van Beethoven, en het Trio in A mineur van Maurice Ravel.

Kaarten zijn te koop via de website, of aan de balie in het museum voorafgaand aan het concert.

 Bezoek www.museumdebuitenplaats.nl

Brackman Trio in Museum De Buitenplaats
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.