1

Dag van de Bouw | bouwplaatsbezoek & lezing




Dag van de Bouw | bouwplaatsbezoek & lezing

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Dag van de Bouw
Op zaterdag 17 juni krijg je een kijkje achter de schermen bij de bouw van het nieuwe Havenervaringscentrum. Dit nieuwe publiekscentrum van Maasvlakte 2 wordt een flink stuk groter. Het nieuwe, moderne ontwerp biedt niet alleen ruimte aan een permanente expositie over meerdere verdiepingen, maar beschikt ook over kantoorruimten, een shop en horeca. Vanaf het grote panorama-dakterras heb je rondom uitzicht op de omliggende havenactiviteiten en kijk je uit over zee. Het nieuwe gebouw krijgt een eigen windmolen en zonnepanelen. Ook de inrichting van de ruimte rondom het gebouw is onderdeel van de bouw: er worden wegen, looppaden, parkeerplaatsen, een evenementenplein en een buitentribune aangelegd.

Programma
De Dag van de Bouw bij begint bij ’voorloper’ FutureLand en bestaat uit twee delen. Tijdens een presentatie hoor je van onze voorlichter, de aannemer en de architect alles over het ontwerp, de bouw en het toekomstige gebruik van het nieuwe Havenervaringscentrum. Daarnaast maak je een uitgebreide rondrit langs verschillende hotspots van Maasvlakte 2 met als hoogtepunt een bezoek aan de bouwlocatie. Hier ontvangt aannemer Van der Ven je en aanschouw je de realisatie van het nieuwe publiekscentrum met eigen ogen. Voor de gelegenheid is het bouwterrein in stijl aangekleed en staat er wat lekkers klaar. Opgesteld materieel nodigt uit tot het maken van foto's en kinderen kunnen schatzoeken met graafmachines. Een korte rondleiding over het bouwterrein laat je zien hoe de bouw verloopt. Aan het einde staat er een goodiebag voor je klaar.

Tijden & gratis tickets
Zowel voor de rondrit als voor de lezing moeten (gratis) tickets worden geboekt. Tickets zijn verkrijgbaar voor twee starttijden. Afhankelijk van de aanvangstijd van jouw keuze start het programma met de lezing op het VIP-Deck in FutureLand gevolgd door de rondrit met bouwplaatsbezoek, of andersom.

 Bezoek www.portofrotterdam.com

Dag van de Bouw | bouwplaatsbezoek & lezing
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.