Terras op zondag


-advertentiepositie-



Terras op zondag

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Met twee hectare grond is Fort de Batterijen in Nieuwegein een prachtige buitenlocatie.Gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal en midden in de natuur. Op zondag 9 juli is het terras open van 12.00 - 18.00 #fortdebatterijen

Met twee hectare grond is Fort de Batterijen in Nieuwegein een prachtige buitenlocatie. Gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal en midden in de natuur. Fort de Batterijen beschikt over een groot buitenterrein.

Iedere zondag is het terras open van 12.00 - 18.00

Het terras is geopend voor dranken en een kleine kaart met eten. Voor de kinderen is er speelmogelijkheid en verzorgen wij muzikaal entertainment. Bij slecht weer is het mogelijk om binnen te zitten in n van onze sfeervolle gewelven.

Gelegen vlak bij de fietsbrug over het kanaal is het een ideale pleisterplaats om even uit te rusten met een lekker drankje op het terras.

Historie
De Batterijen aan de Overeindseweg zijn gebouwd rond 1872. Deze dienden als verdediging van de Overeindseweg. En ze moesten eventuele afdamming van het inundatiekanaal door de vijand voorkomen.

De zuidelijke Batterij is verdwenen toen het Amsterdam-Rijnkanaal in 1981 werd verbreed. Op de noordelijke Batterij staan een wachterswoning, een grote houten loods, een bomvrij wachthuis en een remise.

Adres
Fort De Batterijen
Overeindseweg 25
3439 LP Nieuwegein

 Bezoek fortdebatterijen.nl

Terras op zondag
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.